Daglas otvorio Filmski festival u Dovilu

Francuska

Daglas otvorio Filmski festival u Dovilu

Pop kultura -
Daglas, koji u filmu igra ekscentričnog pijanistu Liberačija, rekao je sinoć na crvenom tepihu, da je on "bio veći od Elvisa, a da su Ledi Gaga i Elton Džon učili od njega

PARIZ - Ostvarenje Stivena Soderberga "Behind the Candelabra" (Iza kandelabra) sa Majklom Daglasom i Metom Dejmonom u glavnim ulogama otvorilo je 39. Filmskom festivalu u Dovilu u Francuskoj posvećenom američkom filmu.

Daglas, koji u filmu igra ekscentričnog pijanistu Liberačija, rekao je sinoć na crvenom tepihu, da je on "bio veći od Elvisa, a da su Ledi Gaga i Elton Džon učili od njega".

Ovo je četvrti put da Daglas učestvuje na ovom festivalu, koji slavi američke filmove i gde je on prvi put upoznao Ketrin Zitu-Džons od koje se navodno razvodi. Soderberg, koji je nosio ljubičastu cvetnu kravatu, rekao je na crvenom tepihu da planira da više radi za televiziju u SAD-u.Ostvarenje o Liberačiju, biografski film o zabavljaču koji je 1987. godine umro od side, napravljen je za televiziju u SAD.

"Radiću više za televiziju, daje više slobode", rekao je reditelj. "Film je deo francuskog i američkog DNK. Oni su rođeni zajedno, zato volim dolazim ovde", dodao je on.

Druge zvezde koje će prisustvovati festivalu su Džon Travolta, Nikolas Kejdž i Kejt Blančet, prenosi AFP.Za glavnu nagradu Festivala u trci je 14 filmova, a pobednik će biti proglašen 7. septembra, kada će se saznati ko je dobitnik Zlatnog lava u Veneciji.

Žirijem ovogodišnjeg festivala predsedava glumac Vensan Lendon.U takmičarskom programu između ostalih su filmovi - "Fruitvale Station" Rajana Kuglera, ostvarenje "All is lost" Džeja Si Čandora sa Robertom Redfordom i film "Šerif Džekson" braće Logana i Noe Milera sa Edom Harisom.

Festival će zatvoriti južnokorejski naučno-fantasticni film "Snowpiercer" reditelja Bong Jon-hoa, što ce ujedno biti svetska pretpremijera filma baziranog na istoimenom stripu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track