RODŽER VOTERS U NEVERICI: Šokiran ruševinama bombardovanja
Foto: Rojter

Prošetao Beogradom

RODŽER VOTERS U NEVERICI: Šokiran ruševinama bombardovanja

Pop kultura -
Muzičar je prošao Nemanjinom ulicom gde su i dalje ostaci zgrade Generalštaba koja je bombardovana 1999. godine

Rodžer Voters, nekadašnji član "Pink Flojda", pred sinoćni koncert u Areni obišao je ostatke bombardovanog Generalštaba i izrazio nevericu da te ruševine i dan-danas stoje u samom centru Beograda.Čuveni Voters koji je u Beograd doneo spektakl "Wall" stigao je u Srbiju kasno noću u petak. Najveći deo vremena proveo je odmarajući se u hotelu, ali je prošao Nemanjinom ulicom gde su i dalje ostaci zgrade Generalštaba koja je bombardovana 1999. godine. Muzičar, koji će 6. septembra napuniti 69 godina, ostao je šokiran prizorom. On se pred koncert sreo sa decom iz Prihvatilišta, a takođe je upoznao i ratne vojne invalide.

Voters je ostatak boravka u Beogradu proveo u svojoj hotelskoj sobi u kojoj, kako kažu njegovi najbliži saradnici komponuje, vežba za nastup, ali i uživa u fudbalu. Naime, za njega je u svalčionici u Areni organizovan prenos Arsenalove utakmice sa Totenhemom.

Za to vreme, ostatak njegove ekipe i benda uživali su u domaćoj hrani i obilasku Beograda. Sa njima je bio i Votersov sin, inače klavijaturista na turneji. On je pak uspeo da ode i u šoping, pa je tako pazario odeću u Tržnom centru "Ušće".

Takođe, svi iz svite koja prati Votersa su veliki obožavaoci tenisa, pa su zajedno gledali mečeve sa Ju-Es open.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track