ZAVIRITE U TAJNE BORDELA: Ovo su portreti prostitutki i njihove priče
Foto: Džejn Hilton

Knjiga o ženama koje se bave najstarijim zanatom

ZAVIRITE U TAJNE BORDELA: Ovo su portreti prostitutki i njihove priče

Pop kultura -
Fotograf Džejn Hilton napisala je knjigu Dragoceno i predstavila bordele na sasvim drugačiji način
1 / 5 Foto: Džejn Hilton

Britanski fotograf Džejn Hilton svoju knjigu "Dragoceno" posvetila je prostitutkama iz bordela u Nevadi. Svet od kojeg se zazire i koji izaziva osudu prikazala je na sasvim drugi način, bez predrasuda.Džejn Hilton se sa svetom prostitutki prvi put susrela 2003. godine na svom putovanju kroz Las Vegas. Prvi bordel koji je posetila bio je "Madam Kithaus". Susret sa javnim kućama koje u Nevadi postoje od 1902. godine pretvorio se u BBC dokumentarac "Lav for sejl" koji je bacio svetlo na mračan život žena čiji se život odvija među zidovima bordela.

Prostitutke vidimo kao žene koje prodaju svoje telo za novac. Šta se dogodi kada ih neko pita ko su one zapravo, kakva je njihova prošlost? Da li se i u bordelima sanja o nekom boljem životu?

Kesidina priča ne ostavlja nikog ravnodušnim
Kesidina priča ne ostavlja nikog ravnodušnim

"Poseta bordelima mi je pomogla da shvatim koliko sam srećna i koliko dobrih karata sam dobila na početku života. Ona mi je takođe pomogla i da saznam koliko neverovatnih žena živi u bordelima, one su imale samo loše karte. I pored toga trude se da preokrenu stvari", rekla je Džejn.

Jedna od žena koju je Džejn Hilton fotografisala je Kesidi. "Njena priča je toliko tragična, ali je ona uspela da zadrži pozitivan stav, toliko je lepa osoba i spolja i iznutra", rekla je Džejn. Kesidi je bila svedok ubistva njene majke kada je imala šest godina. Svedoci tragedije koju je počinio dečko njene mame bili su i Kesidina tri brata. Odgajili su je baba i deda, a na kraju je, kako je izjavila, uspela da oprosti ubici. Radeći u bordelu, nada se da će jednog dana postati uspešna poslovna žena, njen glavni cilj je da pomogne beskućnicima.

Rubi kao renesansna muza
Rubi kao renesansna muza

Džejn je pokazala da bordeli kriju iznenađenja, samo morate da budete spremni na njih. "Postoji toliko sjajnih devojaka čiji su životne priče tužne, tragične, neobične. Imam toliko poštovanja prema njima i osećam se privilegovanom što su me pustile u njihove živote", dodala je Džejn.

Kako kaže, one su za nju, uprkos nedostacima, lepe. Uvek kada pogleda fotogarfije deluju na nju kao hipnoze i pomažu joj da uvidi ono što je ranije propustila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track