Najnovije vesti

8. festival srpskog filma fantastike u oktobru

Od 16. do 19. oktobra

8. festival srpskog filma fantastike u oktobru

Pop kultura
Rok za slanje filmova iz Srbije i zemalja bivše Jugoslavije koji se kandiduju za nagradu "Koskar" mogu se poslati do 15. septembra

BEOGRAD - Festival srpskog filma fantastike (FSFF), koji će biti održan u Domu omladine Beograda od 16. do 19. oktobra, produžio je konkursne rokove za filmove, a pokrenuo je i prijavljivanje za svoju radionicu maski i šminke, saopštio je organizator, udruženje Mladi kadrovi.

Radionica, pod vođstvom majstora specijalnih efekata Miroslava Lakobrije i vajarke Nine Vujasin, radiće 5. i 6. oktobra, i njeni polaznici će biti obučavani za šminkanje više od 150 odoba za "šetnju zombija" koja će biti upriličena 19. oktobra, poslednjeg dana FSFF-a, navodi se na sajtu www.art-anima.com/fsff.

Rok za slanje filmova iz Srbije i zemalja bivše Jugoslavije koji se kandiduju za nagradu "Koskar" mogu se poslati do 15. septembra, a isto produženje roka važi i za filmove koji se prijavljuju na tematski konkurs za tzv. lažne pronađene snimke (found footage).

U ovoj, posebnoj kategoriji, dodeljuje se nagrada "Piramida".
Filmovi sa "lažnim pronađenim snimcima" postali su popularni posle uspeha horor filma "Projekat: Veštica iz Blera".

Nagrada "Koskar" dodeljuje se u kategorijama najboljeg filma iz Srbije, najboljeg filma iz zemalja bivše Jugoslavije, najboljih vizuelnih efekata, najbolje priče. Tu su i "Koskar" za najbolji film po izboru publike i "Koskar" za specijalno dostignuće.

Za "Koskara" i "Piramidu" mogu se prijaviti i kratkometražni i dugometražni filmovi. Svi ostali podaci mogu se naći na sajtu Festivala srpskog filma fantastike www.art-anima.com/fsff.
Festival je osnovan 2006. godine i ovo mu je osmo izdanje.
Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Srbije.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...