NELE KARAJLIĆ: Srbija i Republika Srpska su jedno!

Nema granice na Drini

NELE KARAJLIĆ: Srbija i Republika Srpska su jedno!

Pop kultura -
Ne odvajam Srbiju i Republiku Srpsku, sve je to isti narod, isti mentalitet, navike, rekao je muzičar

Nele Karajlić, muzičar, glumac, producent, koji radi novi projekat Nadrealna televizija, rekao je da je humor najveći lek za depresiju i apatiju u kojoj svi mi živimo već dvadeset godina.

Dr Nele Karajlić otkrio je da je čik i prorok budući da jer je pre deset godina rekao da će na vlasti biti Beogradska filharmonija.

"Kada sam pre deset godina rekao da će na vlasti u Srbiji biti Beogradska filharmonija mislio sam samo da sam uranio, da će to doći malo kasnije. Ali da bude još smešniji, Tasovac nam igra kao gost u jednom skeču u drugoj epizodi "Nadrealne televizije". Igra ulogu, koju će u budućnosti igrati u životu", najavio je Karajlić, dodajući da da će njegov rodni grad postati multietničko ako Kinezi nastave da dolaze u Sarajevo.

"Sarajevo možda postati multietnički, ako Kinezi nastave dolaziti ovim tempom.

Pratite li društveno-kulturnu situaciju u Republici Srpskoj? Da li ste razmišljali možda i o proširenju serije i na Republiku Srpsku?

U Republici Srpskoj je uvek uzbudljivo. Zaista ne odvajam ove dve geografske celine, Srbiju i Republiku Srpsku. Sve je to isti narod, isti mentalitet, navike. Siguran sam da će i publici u Srpskoj "Nadrealna televizija" biti zanimljiva. A o saradnji, o tom potom, videćemo.

Možete li napraviti presek društveno-kulturno-političke situacije, sa one i ove strane Drine?

E, na to pitanje odgovori se kriju u našem serijalu. Ako budete pažljivo pratili svaku epizodu, biće vam jasno šta ja o svemu tome mislim.

Koliko je danas teško balansirati između dobrog humora i cinizma?Nije cinizam loš humor, ali je većinom maliciozan, stoga ga ja manje koristim u "Nadrealnoj televiziji". Trudim se da humor koji mi plasiramo bude dobronamjeran i tačan. To je ono što volim.

Kakav je Vaš odnos sa rodnim Sarajevom? Možemo li za taj grad reći da je multietnički, grad u koji su svi dobrodošli?

Toliko se mnogo pričalo o meni i Sarajevu da sam, iskreno, malo sit toga. Nisam bio tamo, pa ne mogu da ocenim da li je multietničko ili nije. Uzgred rečeno, ne znam nikoga od 150.000 sugrađana koji su otišli u ono vreme kad sam otišao i ja, a da su se vratili, što je dovoljna osnova za sumnju da je moj rodni grad zadržao tu karakteristiku. Međutim, ne treba gubiti nadu. Ako Kinezi nastave dolaziti na Balkan ovim tempom, velike su šanse da će Sarajevo ponovo biti multietničko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track