Šta traže poznati kada daju intervjue?

Velike zvezde, veliki ljudi

Šta traže poznati kada daju intervjue?

Pop kultura -
Svi oni uglavnom zahtevaju da se pre svega priča konretno o filmu i njihovom stvaralačkom opusu. Ne dozvoljavaju zadiranje u privatnost. O ostalim uslovima brinu njihovi agenti. Često zatraže vodu, kafu, čak i sendvič, kaže Sandra Perović

Svetske ličnosti znaju da budu izuzetno komplikovane kada daju intervjue. Pojedine znaju da u toku razgovora ustanu i odu, dok su druge izuzetno zahvalne za saradnju.

Novinarka RTS-a Sandra Perović može se pohvaliti bogatim CV-jem u koji je upisala veliki broj odrađenih intervja sa holivudskim glumcima. S pojedinima se toliko "sprijateljila” da intervjue dobija bez mnogo napora.

"Svi oni uglavnom zahtevaju da se pre svega priča konretno o filmu i njihovom stvaralačkom opusu. Ne dozvoljavaju zadiranje u privatnost. O ostalim uslovima brinu njihovi agenti. Često zatraže vodu, kafu, čak i sendvič”, kaže Sandra.

Ona je otkrila neke detalje sa snimanja pojedinih razgovora.

"Katrin Denev nije htela da pije kafu koja se ohladila, već je tražla vruću. Sećam se da mi je Penelope Kruz tražila lek protiv glavobolje, dok mnogi glumci zovu šminkere da ih napuderišu, kao što je to bio slučaj sa Džeremi Ajronsom”, priseća se Sandra.

Voditelj Atlas televizije Milo Radonjić kaže da je radio dosta razgovora sa strancima iz šoubiz sveta.

"Čini mi se da mi se i milioniti put dokazalo da što je neko veća zvezda, to je i veći čovek. Uglavnom su to ljudi koji shvataju da sav posao koji rade zavisi u neku ruku od medijske promocije i verodostojnog prikazivanja njihovih rezultata. Stoga su prema novinarima vrlo ljubazni, te izlaze u susret koliko mi njima, toliko i oni nama, ako ne i više. Sećam se "dugometražnog” intervjua sa Danilom Bachom koji sam radio u cetinjskom hotelu "Grand”. On je svetski poznat scenarista, crnogorskog porekla, koji radi u Holivudu. Njegov jedini zahtev je bio da na stolu stoji čaša vode kako bi mogao da se osveži, jer je planirao dugo da priča”, kaže Milo.

On smatra da velike zvezde nisu zahtevne, dok one koje sijaju manje, svojim zahtevima pokušavaju zasijati jače.

Da se intervjui znaju platiti, saznali smo i od jedne od najuglednijih novinarki iz Hrvatske Ivane Nanut, koja kao i Sandra važi za velikog profesionalca.

"O plaćanju se uglavnom ne bi smelo govoriti, ali ću reći da smo dok sam radila na HRT-u za intervju sa Vin Dizelom i Džordž Klunijem dali po 2.000 evra, a za Meril Strip 1.500 evra”, kaže Ivana.

Ona napominje da kada su u pitanju velike zvezde one nisu ni svesne da PR agencije naplaćuju intervjue.

Nešto blaža situacija je kada su u pitanju domaće javne ličnosti, pa mnoge od njih ne naplaćuje intervjue, osim kada su u pitanju fotografije sa venčanja.

"Traže uglavnom da im kažem šta ću ih pitati i da li ću biti oštar. Uslovljavaju, kao na primer Goca Tržan, da je ne pitam slučajno o bivšem suprugu Ivanu, kao i Anabela Bukva o Gagiju. Traže da idemo u fensi restorane”, naglasio je Marjan Kamenović, novinar "Scandala” i voditelj Happy TV.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track