Kornelije Kovač o Indeksima: I dalje pričam sa Davorom!

Uoči velikih koncerta

Kornelije Kovač o Indeksima: I dalje pričam sa Davorom!

Pop kultura -
Otišli si i odneli ono što je bilo zajedničko, a mi koji smo ostali i dalje pričamo s njima kad na sceni začujemo Bodin solo u Plimi, Davorov hrapavi glas koji preko glasova svih pevača koji gostuju na koncertima i dalje figurira kao nešto veoma posebno i magično

Kornelije Kovač, poznati aranžer, pijanista, kompozitor, pridružio se Indeksima 1966.godine, i za njih napisao pesme "Boj na Mišaru" i "Ako jednom budeš sama". Kompozitor, u susret četvrti koncerta "Indeksi i prijatelji: sve ove godine" koji se poslednjih godina organizuje u čast jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije, kaže da još uvek razgovara s preminulim članovima benda kada čuje pesme koje su pevali. Preostali članovi benda sa brojinim prijateljima će oživeti uspomenu na Davorina Popovića, Slobodana - Bodu Kovačevića, Đoku Kisića, Đorđa Novkovića i Enca Lesića (koji je i tvorac hita "Sve ove godine") i nezaboravne hitove Indeksa.

"Divno drugarsko iskustvo iz SSSR-a sa turneje po evropskom delu SSSR-a i sa Opatijskog festivala, iz studija Radio Sarajeva u Daniela Ozme 7, od prvih Indeksa i njihovih igranki i nastupa u "Slozi". Svi mi koji smo prošli sa njima godine kada se kalio muzički stil, radili zajednički aranžmani, kada smo učili jedni od drugih i kada smo sticali neprocenjiva iskustva 60-ih godina, putovanja, devojke, popularnost zajednička mladost", priseća se Bata Kovač, nekadašnji član Indeksa.

"Neki od njih su otišli i odneli sa sobom ono što je nekad bilo zajedničko, a mi koji smo ostali i dalje pričamo s njima kad na sceni začujemo Bodin solo u Plimi, Davorov hrapavi glas koji preko glasova svih pevača koji gostuju na koncertima i dalje figurira kao nešto veoma posebno i magično", rekao je Kovač, i još dodaje "Bilo je a biće još dugo u budućnosti ono što su (ili smo kao Indeksi) ostavili u amanet današnjim generacijama."

Muzičari koji su nekad svirali u Indeksima doputovaće isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva sveta. Fadil Redžić stiže iz SAD-a, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Nemačke, a Peco Petej iz Splita.

Hitove Indexa na predstojećim koncertima pevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Masimo, Mladen Vojičić Tifa, Seid Memić Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić i drugi.

Podsećamo, prvi koncert održaće se u Zagrebu, 9. oktobra 2013. u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog", zatim 10. oktobra u beogradskom Centru Sava, a 11. oktobra u Osijeku u sportskoj dvorani „Zrinjevac".

http://www.youtube.com/watch?v=XglIDLAbSFk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track