TAKMIČAR ZAPANJIO VODITELJKU! Postavila NAJTEŽE pitanje IKAD u "Mozaiku", on odgovorio kao iz TOPA! (KURIR TELEVIZIJA)
Foto: Printscreen/Kurir televizija

kviz

TAKMIČAR ZAPANJIO VODITELJKU! Postavila NAJTEŽE pitanje IKAD u "Mozaiku", on odgovorio kao iz TOPA! (KURIR TELEVIZIJA)

Jesenji TV program -

Popularna voditeljka Danijala Pantić Conić i večeras je vodila takmičare kroz 7 igara i testirala njihovo zanje i veštine.

Za nagradu su svoje znanje suočili takmičar na crvenoj poziciji, inače pobednik iz prethodne emsije Veljko Mihailović iz Beograda, diplomirani inženjer, profesor elektrotehnike i zaljubljenik u fiziku, dok se na poziciji plavog takmičara našao Branko Marković iz Beograda, dipl mašinski inženjer, ljubitelja sporta i kvizova.

U prvoj igri "Nizovi" tražimo broj koji nedostaje u nizu. Ono što je posebno važno kod ove igre je da se koristi logika.

1 / 1 Foto: Kurir Tv

Iako je u prethodnoj epizodi Veljko bio odličan, uz tešku muku i ovoga puta uspeo je da reši prvi zadatak. Još manje sreće imao je Branko, koji je iz igre izašao sa samo dva pogođena rezultata.

U drugoj igri "Daj mi slova" tražimo slova i od nje pravimo što dužu reč. Takmičar koji uspe da napravi reč koja ima više od šest slova dobija i bonus poene.

Ovoga puta takmičari su pokazali da bolje barataju slovima nego brojevima, pa su obojica izašla sa po 26 poena pogodivši reč od po 10 slova.

1 / 1 Foto: kurir tv

Posebno je bilo interesantno to što nisu našli istu reč, već su od oskudnih slova uspeli da sastave čak dve reči - patronažni i posmatrani.

Nakon druge igre u blagoj prednosti našao se takmičar na crvenoj poziciji.

Treća igra "Abakus" iziskuje izvrsno matematičko znanje, koje je Branko nesumnjivo pokazao, te maestralno izašao iz igre osvojivši 16 poena.

Ipak, to mu nije bilo dovoljno da preokrene rezultat, ali jeste da Veljkovu prednost značajno umanji.

Start četvrte igre "Štafeta" obeležila je upravo ta reč, a takmičari su imali zadatak da se nadovežu na poslednje slovo zadate reči.

1 / 1 Foto: kurir tv

Brzo mišljenje i spretnost ovoga puta bili su na Veljkovoj strani, pa je uspeo da svom protivniku pokupi sve poene i tako poveća prednost za čitavih 21 poen.

U petoj igri "Magelan" voditeljka Danijela Pantić Conić ispitivala je znanje naših takmičara iz oblasti geografije i istorije.

Veljko je pošao na istok, a svojim odgovorom potpuno je oborio voditeljku sa nogu.

Poslednje pitanje u nizu bilo je - koja paralela razdvaja severnu i južnu Koreju? On je kao iz topa odgovorio da je u pitanju 38, a domaćica kviza ostala je u šoku.

- Kako ste znali to? - pitala je zapanjeno.

- Korejski rat vodio se na 38. paraleli - odgovorio je Veljko, pokazavši izuzetno znanje iz istorije i osvojivši bodove.

U igri "Do vrha" Veljko je pokazao izuzetno poznavanje onomatopeje, pa je lako pogodio koje zvukove ispuštaju određene životinje. Sa druge strane, nešto teže pitanje bilo je upućeno Branku, koji se nije mnogo snašao sa povezivanjem životinja i država.

I na kraju ove igre Veljko je ostao u prednosti, koju je čak i povećao.

1 / 1 Foto: kurir tv

U poslednjoj zanimljivoj igri "Kurir" obojica takmičara pokazala su se vrlo uspešnim rešivši svoje asocijacije u rekordnom roku.

Međutim, i ovoga puta Veljko je odneo pobedu, a kako će se snaći u sledećoj epizodi ostaje nam da vidimo.

(Kurir.rs)

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track