7 namirnica za telo manekenke

Skinite višak

7 namirnica za telo manekenke

Stil -
Ispijanjem zelenog čaja dok tračariti s prijateljicama možete potrošiti 50 kalorija na dan

Vreme je da počnete misliti na sezonu bikinija. Što pre počnete to ćete na leto biti zadovoljniji svojim telom. Zima je prošla, sigurno ste dobili koji kilogram više, a mi vam nudimo sedam namirnica koje će vam pomoći da izgledate kao manekenke.

Pileća prsa

Pileća prsa bez kožice bogata su proteinima glavni su izvor energije. Produžuju osećaj sitosti, a uz to i pospešuju rast kose i noktiju.

Jogurt

Najpoznatiji borac protiv debljine, sadrži aminokiseline i kalcijum koji zajedno pomažu u sagorevanju masnoća.

Zeleni čaj

Istraživanja su dokazala da dve do četiri šolje sveže pripremljenog zelenog čaja može pomoći da izgubite oko 50 kalorija na dan. Zato sledeći put naručite umesto kafe zeleni čaj i već tokom trač partije s prijateljicama potrošite kalorije.

Jaja

Ova namernica je bogata proteinima i produžuje sitost i tako ćete izbeći prejedanje u po podnevnim satima.

Voda

Pijenjem hladne vode telo troši dodatnu energiju da bi se zagrejalo i vratilo regularnu temperaturu, zato pijte hladnu vodu!

Čili papričice

Ljutina koju daje kapsaicin utiče na potrošnju energije, odnosno ubrzava metabolizam i upotrebu kiseonika, do 20 minuta posle jela, pa tako se zaključuje da čili može pomoći pri regulaciji težine.

Pistaći

Pistaći pomažu kod kontrolisanja nivoa glukoze i smanjuju želju za slatkišima. Oni sadrže mnogo proteina i dijetalnih vlakana zbog čega produžuju osećaj sitosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track