Venčali se Hatidža i Ibrahim

Sulejman Veličanstveni

Venčali se Hatidža i Ibrahim

Stil -
Svadbeno slavlje trajalo je devet dana, a narod je počeo da se buni i komentariše da je to čisto rasipništvo. A janičari su nervozni

Svadba, svadba!Leo saznaje od Matrakčije da je njegova ljubav Aleksandra sad postala sultanija Hurem, da je sultanu rodila dvoje dece i da očekuje i treće. Hurem predlaže Sulejmanu da mladi slikar uradi i njihov zajednički portret. U Istanbulu počinje nezapamćeno slavlje u čast venčanja Ibrahima i Hatidže, dok se u vazduhu sve više oseća veliko nezadovoljstvo janjičara, koje preti da preraste u ozbiljan problem.

Mustafa je dovoljno stasao da se priključi muškarcima, dok u haremu žene ovaj radostan dan proslavljaju uz pesmu i igru. Sadika se žali Nigar-kalfi što će je odlazak u Hatidžinu palatu odvojiti od Sulejmana i što više neće imati priliku da postane njegova miljenica.

Proslava venčanja traje devet dana, a narod počinje sve više da negoduje, smatrajući da je takvo slavlje čisto rasipništvo. U vrtu se zaključuje Hatidžin i Ibrahimom brak, a zvanice primećuju da nedostaje Hurem. Sulejman će se uznemiriti. Valide šalje Nigar-kalfu da proveri šta se dešava. Ona zatiče Hurem kako se porađa.

(M. K. V.)

Dok u vrtu Hatidža i Ibrahim sklapaju brak, Hurem počinje da se porađa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track