Da vožnja brže prođe

Mislite unapred

Da vožnja brže prođe

Stil -
Stvari koje bi roditelji trebalo da imaju u svom automobilu kad putuju s decom
Gladan sam! Žedan sam! Muka mi je!
Svaki roditelj ove rečenice čuje bar nekoliko puta dnevno, što i ne predstavlja neki veliki problem kada ste kod kuće. Ali kad ste u automobilu, stvari nisu nimalo jednostavne. Evo šta sve mora da vam se nađe pri ruci ukoliko se vozite s klincima.
Neseser sa flasterima
Iako po zakonu kutiju prve pomoći mora da ima svaki automobil, nije loše da imate još jednu, manju, s flasterima i sredstvom za dezinfekciju rana samo za potrebe dece. Nikada ne znate kada će vam zatrebati.
Grickalice
E da, istina je da su one glavni krivac za silne mrvice, koje je teško očistiti. Ali razmislite šta je za vas bolje - mrve koje ćete usisati ili gladna i plačljiva deca?
Voda
Uvek je dobro imati pri ruci flašu s vodom, jer se nikad ne zna kada će vam mališan saopštiti da umire od žeđi.
Torba sa stvarima za „hitnu pomoć“
To je stavka koju uvek morate imati na umu. Na primer, baterije i rezervna garderoba dobro će vam doći u neočekivanim situacijama.
Papirne maramice
Ovo vam ne treba ako ste imuni na slinave nosiće koji se brišu rukavom. Ako niste, kupite najveće pakovanje!
Vlažne maramice
Imali bebu ili ne, vlažne maramice uvek su od velike pomoć jer su instant perači ruku, musavih lica i uflekane odeće.
Muzika
Sve majke slažu se da je mnogo lakše kad je u kolima ima muzike. Vodite računa da repertoar i vama odgovara, kako vam se nakon stotog preslušavanja ne bi digla kosa na glavi.
Kesica za smeće
Iskorišćene papirne i vlažne maramice, ostatke peciva i raznu ambalažu treba staviti na jedno mesto, osim ako ne želite da završe na sedištu ili ispod njega. Obična kesa je sasvim dovoljna.
Ćebence
Neka deca ne mogu da odole a da ne zaspe u automobilu. Prekrivač zato uvek dobro dođe, pa ga držite složenog na zadnjem sedištu.
Zabava
Ima li išta lepše nego pogledati u retrovizor i videti nasmejana dečja lica? Bez obzira da li su to igračke ili knjige, složićete se da je zabavni sadržaj s vremena na vreme u automobilu preko potreban.
Boca sa prskalicom
Neke majke setile su se kako da smire decu koja se na zadnjem sedištu tuku i divljaju. Malo ih poprskaju vodom i tako smire i osveže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track