Simpsonov Springfild je u Oregonu

Posle 23 godine otkriveno

Simpsonov Springfild je u Oregonu

Stil -
Porodica Simpson svoja imena duguje Geringovoj porodici - ocu Homeru, majci Margaret i sestrama Lizi i Megi, sam Bart je zasnovan na njemu
1 / 5

LOS ANĐELES - Priče o Homeru Simpsonu i njegovoj porodici postale su deo televizijske istorije ali se o gradu Springfildu, u kome Simpsonovi žive, malo zna iako je postao lik za sebe u popularnoj animiranoj TV seriji.

Tvorac serije Met Grening krio je 23 godine koliko se emituje serija inspiraciju za grad jer nije želeo ljudima da "pokvari doživljaj" - sve do sada.

U intervjuu magazinu "Smitsonijan" Gering je otkrio da je animirani tan zasnovan na gradu Springfild u Oregonu u blizini njegovog rodnog Portlanda.

On je, kako prenose agencije, rekao i da je odlučio da iskoristi ime grada nakon što se on pojavio u televizijskoj seriji "Otac zna najbolje" iz 50-ih.

"Shvatio sam i da je Springfild jedno od najrasprostranjenijih imena za grad u SAD i pomislio sam "to će biti kul, svi će misliti da je reč o njihovom Springfildu", rekao je Gering. "I bio sam u pravu".

Priče o porodici Simpson postale su deo američke kulture, serija je osvojila 27 Emi nagrada, zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih, a Homerov izraz "D"Oh" ušao je u Oksfordski rečnik 2011.

Porodica Simpson svoja imena duguje Geringovoj porodici - ocu Homeru, majci Margaret i sestrama Lizi i Megi. Sam Bart Simspon zasnovan je na Geringu iako je odlučio da lik nazove "Bart" jer mu se učinilo smešnim kako zvuči kada otac viče na njega.

Oregon nije poslužio samo kao inspiracija za ime grada. Neke ulice nazvane su po ulicama u Portlandu.

Prva epizoda "Simsponovih" emitovana je 1989. godine na televiziji Foks. To je najdugovečniji sitkom u američkoj TV industriji. Serija se emituje u više od 100 zemalja i na preko 50 jezika i nedeljno privuče u SAD oko 7,7 miliona gledalaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track