Tereza Salgeiro u Domu sindikata

Koncert

Tereza Salgeiro u Domu sindikata

Stil -
Specijalni gosti biće Maja Volk sa ansamblom "Beogradski fadisti"

BEOGRAD - Portugalska pevačica Tereza Salgeiro, nekadašnja članica grupe "Madredeuš", održaće u sredu koncert u beogradskom Domu sindikata, a prekosutra u Sinagogi u Novom Sadu.

Ulaznice za nastup u Beogradu koštaju 1.900, 2.200 i 2.500 dinara, a specijalni gosti biće Maja Volk sa ansamblom "Beogradski fadisti", koji izvodi neke od najpoznatijih fado kompozicija nastalih od 19. veka do danas.

Karte za novosadski nastup Tereze Salgeiro prodaju se po cenama od 1.200 i 2.000. Salgeiro je jedna od najtraženijih pevačica Portugala, koja je nastupajući samo sa grupom "Madredeuš" održala više od 1.000 koncerata širom sveta.

Grupu "Madredeuš" proslavio je slavni reditelj Vim Venders u filmu "Lisabonska priča", ali i specifična emocija koju Salgeiro prenosi svojim glasom.

Od kako se 2006. godine sa albumom "Obrigado" odlučila za solo karijeru, Salgeiro uspešno snima i nastupa po svetu pevajući najlepše pesme svog rodnog Portugala.

Sarađivala je sa brojnim umetnicima među kojima su Hoze Kareras, Kaetano Veloso i drugi.

Tokom prošle godine Salgeiro se povukla sa svojim muzičarima u manastir Arabida, gde je u okruženju planina postavila muzički studio i napisala 17 numera za novi album "O Misterio".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track