Na Balaševićevom koncertu desetine hiljada ljudi
Foto: KURIR

Novi Sad

Na Balaševićevom koncertu desetine hiljada ljudi

Stil -
Ulaz na koncert koji nosi naziv "Panonska mornarica NS u matičnoj luci" je besplatan

NOVI SAD - Više desetina hiljada građana došlo je večeras u Novi Sad na koncert novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, koji je on nešto pre 21 sat otvorio pesmom "Noć kada sam preplivao Dunav".Saobraćaj se otežano odvija na ulicama koje vode ka Trgu slobode, a takve gužve ne pamte se još od vremena protesta iz septembra 2000. godine. Građani još pristižu na centralni novosadski trg, a ima ih ih svih krajeva Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore. Među transparentima je i poruka iz Sarajeva:

"Tvoj steg u svakom gradu je gde ti se neko raduje - Sarajevo", što je asocijacija na Balaševićevu pesmu "Živeti slobodno". Ulaz na koncert koji nosi naziv "Panonska mornarica NS u matičnoj luci" je besplatan. Prostor trga je ograđen na prilazima iz okolnih ulica, a angažovano je 150 radnika redarske službe koji pretresaju posetioce koncerta. Tokom koncerta u centru grada radiće i policija, vatrogasna služba, hitna pomoć, kao i komunalna policija.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je ranije da je koncert poklon porodice Balašević Novom Sadu, te da gradska uprava daje samo infrastrukturu i podršku u održavanju događaja. "Grad je dao svu potrebnu infrastrukturu, a ukoliko se pojavi neki nepredviđeni trošak koji grad treba da pokrije svojim sredstvima, mi ćemo to naknadno objaviti u saopštenju za javnost", rekao je Pavličić.

Balašević je u saopštenju naveo da je koncert zakazan za 5. maj, jer će on ujedno biti proslava njegovog rođendana, rođendana njegove supruge i sina, kao i godišnjice njihovog braka, a da je tačan datum odredila ekipa koja će ozvučavati koncert.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track