Novi izgled starih zidova

Novi izgled starih zidova

Stil -
Enterijer će najlakše postati šik, dramatičan ili bogat bojama i uzorcima pomoću novih tapeta

Osvežite dom!

Retro-motivi, somot, cvetni ili apstraktni detalji, samo su neki od najrazličitijih uzoraka koji se danas mogu pronaći na tržištu i koje dizajneri preporučuju kao idealna rešenja za nov izgled svakog doma.

Pri kupovini tapeta vodite računa o veličini prostorije u kojoj će se one naći. Kada birate model i boje, imajte na umu da se za manje prostorije preporučuju sitnije i suptilnije šare. U suprotnom, željeni efekat će izostati pa će soba izgledati pretrpana i skučena.

Takođe, treba dobro razmisliti o efektu koji želite da ostvarite. Ukoliko u enterijeru ima mnogo boja i šarenih detalja, birajte tapete koje će imati umirujuće dejstvo, a ako je prostorija jednobojna, odlučite se za tapete koje će u nju uneti malo živosti.

Kako ih uklopiti uz enterijer

Postoji mnoštvo boja koje se mogu izabrati, ali uvek ostaje pitanje kako ih pravilno uklopiti. Ako na samoj tapeti postoji jedna dominantna boja, onda je sigurnije izabrati nameštaj u suprotnim tonovima ili neutralnim u odnosu na zidnu površinu. Tako ćete izbeći velike greške u dekoraciji i izbalansiraćete prostor.

Zahvalne za sve prostorije

Tapete su odličan izbor za sve prostorije u stanu, a sve se više stavljaju u kupatila i dečje sobe, dok su hodnici, dnevni boravci i trpezarije odavno poznati po ovom načinu dekoracije.

S izborom tapeta dozvoljeno je spajanje nespojivog: pruge sa cvetnim uzorkom, kontrastne teksture, luksuzni komadi ukombinovani s cvetnim motivima. Jedno je sigurno - tapete su nam se ponovo vratile!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track