Žurke su potrebne uz učenje

Žurke su potrebne uz učenje

Stil -
U činu pevanja dolazi do aktiviranja emocionalnih centara u mozgu, što rezultira osećajima prijatnosti

BEOGRAD - Muzika i pevanje ubrzavaju i olakšavaju učenje stranog jezika te zato Škola stranih jezika "Kontekst" i ove godine, 21. godinu zaredom tradicionalno obeležava svoje postojanje, ovoga puta u klubu Gaučos na Dorćolu, uz najbolji plesni studio Salsa Primera i "Ful haus bend".

- U činu pevanja dolazi do aktiviranja emocionalnih centara u mozgu, što rezultira osećajima prijatnosti i sreće. Razvijanje ritma je od ključnog značaja za razvoj jer unosi red u govor, motoriku i koordinaciju i olakšava pisanje i čitanje. Zajedničko pevanje jača osećaj pripadnosti grupi i osećaj za drugoga, podstiče samopouzdanje, samodisciplinu i preuzimanje odgovornosti - kažu u ovoj školi.

Pevanje ima i terapeutsku ulogu u odnosu na eventualne emocionalne stresove, ali i u odnosu na poremećaje govora. Pevanje ima i pozitivan efekat u cilju homogenizacije grupe, jer spaja pripadnike najrazličitijih društvenih zajednica (mašinaca, ekonomista, pravnika, medicinara, fonovaca, filologa, sociologa, mladih fizičara, konobara i rudara) Pevanje ima i kulturološko značenje u smislu jačanja sopstvenog kuturnog identiteta i upoznavanja drugih kulturnih zajednica.

http://www.youtube.com/watch?v=DhYM_4QF8pM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track