Suljo prosi Izabelu!

Sulejman Veličanstveni

Suljo prosi Izabelu!

Stil -
Sultan princezi nudi život s njim i u znak ljubavi šalje joj ogrlicu koju je za nju sam ručno izradio

Treća sreća!Ibrahim od gospodina Džošue saznaje da mu je Bali-beg oteo ćerku. Paša će održati lekciju begu i narediti mu da se više ne igra životom, nego da devojku pod hitno vrati ocu.

Hurem traži od Đul-age da ne ubija zmiju otrovnicu viđenu u vrtu, već da je uhvati i sačuva na tajnom mestu. Kad sazna da je Ibrahim vodio princezu u crkvu, gde se isp ovedila, sultan prebacuje brigu o princezi Bali-begu i zahteva od njega da je što pre vrati u lovačku vilu. Katolički sveštenik obaveštava gospodina Gritija da je kod njega dolazila da se ispovedi princeza Izabela, koja ga je pritom zamolila da im on prenese vest da je živa. Sultan dočekuje Izabelu na starom mestu. Princezi nudi novi život, koji će ona odbiti, jer ne želi da mu bude robinja. Kao znak sultanove privrženosti, Zumbul-aga predaje Izabeli ogrlicu koju je Sulejman lično napravio.

Hurem otkriva da na sultanovom stolu nedostaje ogrlica koju je pravio s ljubavlju. Izgovarajući se da princezi želi da pokloni lepe haljine, Hurem odlazi kod nje u posetu. Pobesneće kad na vratu druge žene ugleda dragulje o kojima je ona maštala!

(M. K. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track