Mame, ne paničite!

To je jače od njih

Mame, ne paničite!

Stil -
Najluđi strahovi koji muče skoro sve majke, a za koje je, ruku na srce, tate baš briga

Muškarci i žene se inače često ne slažu oko nekih stvari, ali tek kad je reč o roditeljstvu stvari postaju komplikovane.

Naravno da i očevi brinu o tome da li su im deca sigurna, da li su srećna i jesu li premala da gledaju neke filmove. To su, u stvari, standardni strahovi kroz koje prolaze svi roditelji. Ali pored svega ovoga, mame uvek za brigu imaju razlog više...

Javni toaleti

Ako je toliko prljav da se ne može ući u njega, očevi sa decom odu u drugi, a ako je manje prljav, oni stave malo toalet-papira na dasku ve-ce šolje i stave dete da sedne i izvrši nuždu. A mamama je to noćna mora. Ovo poslednje će uraditi samo u ekstremnim situacijama, nakon dobre sterilizacije i trošenja pola pakovanja, posebno ako imaju ćerkicu. Radije će kičmu slomiti pridržavajući dete nego ga staviti da obavi nuždu sedeći.

Muškarcima to nikada neće biti jasno.

Vaške

Čim se dete malo počeše po glavi, mame su odmah u najstrašnijoj panici i istog trenutka im pregledaju kosu tražeći vaške.

Tatama je to verovatno poslednja stvar na koju će ikada da pomisle.

Sindrom praznog gnezda

Da, svako dete će jednog dana otići na školovanje, venčati se i napustiti roditeljski dom. A majke ih već od malih nogu pripremaju na to da će ih tada svaki božji dan zivkati i veoma često posećivati.

Očevi su verovatno zabrinutiji zbog toga što će im supruge, kad deca odu, praviti velike račune za telefon.

Ostavljanje dece s tatom

Kad klince ostave na čuvanje tati, mame ih obavezno zivkaju 20 puta tokom dva sata kako bis proverile da li je s decom sve u redu.

Drage mame, opustite se! Deca su dobro, ne brinite. Da je neka frka, on bi vas već odavno nazvao.

OK, i tate se nečega boje!

Istina je! Verovatno jedan od najvećih i najnesnosnijih strahova jeste da će se njegov sin igrati s barbikama. Nije da u tome ima nešto loše, ali se ipak naježi pri samoj pomisli na to...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track