Zbog pretnji otkazan koncert Ledi Gage u Indoneziji

Otkazan koncert

Zbog pretnji otkazan koncert Ledi Gage u Indoneziji

Stil -
Kada bi koncert bio održan, postoji zabrinutost da bi pevačica, njena trupa i publika mogli biti ugroženi

DŽAKARTA - Pevačica Ledi Gaga otkazala je koncert u Indoneziji iz bezbednosnih razloga, saopštio je njen menadžment, javio je danas Si-En-En (CNN).

Kada bi koncert bio održan, postoji zabrinutost da bi pevačica, njena trupa i publika mogli biti ugroženi, saopštila je Minola Sebajang, predstavnik promotera.

Prema njenim rečima, koncert je otkazan po savetu bezbednosnog tima i u vezi je sa protestima islamističkih konzervativaca uoči koncerta američke pop-zvezde.

Nedavno je i policija u Džakarti preporučila da se za, inače rasprodati koncert zakazan za 3. jun, ne izda dozvola zbog bezbednosnih pretnji.

Tim povodom Ledi Gaga je na Tviteru juče ostavila poruku da "u mržnji nema ničeg svetog". Islamisti i konzervativni Muslimani u Indoneziji osudili su predstojeći koncert Ledi Gage, tvrdeći da su njeni oskudni kostimi i senzualni plesni pokreti zabranjeni po islamskom zakonu i da će uticati loše na omladinu.

Predsedavajući organizacije Islamski odbrambeni front Habib Riziek izjavio je da grupa koju predvodi ne može garantovati bezbednost ukoliko koncert bude održan.

On je dodao da su pristalice Islamskog odbrambenog fronta kupile karte za koncert i da planiraju da uđu na njega i prekinu ga, a najavio je i da hiljade demonstranata namerava da se suprotstavi Lejdi Gagi na njenom putu od aerodroma do koncertne dvorane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track