Torba vam je teška? Evo kako da je nosite!

Stručnjak odgovara

Torba vam je teška? Evo kako da je nosite!

Stil -
Nošenje teških torbi na ramenu može da izazove trajna oštećenja vrata i ramena

PITANJE: Imam 30 godina. Leđa me sve više bole zbog torbe koju nosim. Recite kakva je torba najbolja za leđa, da li je važna širina kaiša, da li je bolje nositi je kao poštar ili samo na jednom ramenu?ODGOVOR: Nošenje teških torbi na ramenu može da izazove trajna oštećenja vrata i ramena, što utiče na držanje i kretanje, jer se telo prilagođava novoj situaciji, a zbog toga ne strada samo gornji deo tela, nego i kukovi i noge.

Drugačije hodamo i zbog toga je drugačiji pritisak na kosti, što može da dovede do problema i bolova.Ukoliko je vaša torba teža od 10 odsto vaše ukupne težine, preporuka je da izbacite sve nepotrebne stvari iz nje.Idealno bi bilo da nosite ruksak, a osim sportskih varijanti, ima modela koji su veoma elegantni za posao.

Povedite računa o tome kako nosite torbu. Težinu rasporedite na oba ramena - nosite torbu s dužim kaišem, koji ćete staviti preko grudi baš kao što poštari rade. Širi kaiš bolje će rasporediti teret po ramenu. Ako je moguće, umesto kože, izaberite torbu izrađenu od laganih materijala kao što je platno. Kaiš bi takođe trebalo da bude podesiv, tako da ga možete prilagoditi visini.

Torbu s vremena na vreme prebacujte s jedne na drugu stranu kako biste izbegli bolove u ramenima i vratu, a ako stalno u njoj nosite teret, možda bi bilo najbolje da kupite onu koja ima ručke.Ukoliko imate pitanja za lekara, pošaljite ih na imejl stil$kurir-info.rs ili na adresu redakcije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track