Hranom smanjite nadutost

Hranom smanjite nadutost

Stil -
Umesto lekovima, ovaj problem pokušajte da rešite unosom pojedinih namirnica

Pojava koja veoma nervira!Nadutost stomaka je neprijatna pojava koja često može biti znak nekog oboljenja, ali sama po sebi nije bolest. To je neprijatan osećaj pritiska u stomaku, zbog čega je on tvrd i nakon unosa hrane postaje poprilično naduvan.

Nadutost najčešće izazivaju nepravilna ishrana, hormonska neravnoteža, stres ili upotreba antibiotika.Iako postoje brojni lekovi koji pomažu kod rešavanja ovog problema, možda je bolje da pre svega povedete računa o tome šta jedete kako se problem ne bi ponavljao.

Sveži krastavciKrastavci su puni vode, koja pomaže da se ukloni nadutost. Što više vode unosite u organizam, više ćete se prazniti, a što više mokrite, stomak će vam biti ravniji.

LubenicaBaš kao i sveži krastavci, i lubenica je puna vode. Takođe sadrži malo kalorija, a odličnog je ukusa i pravo je osveženje za vruće letnje dane.

BananeJeli ste nešto slano prethodno veče? Ujutru pojedite bananu jer je bogata kalijumom, koji će ublažiti delovanje natrijuma i tako sprečiti nadutost.

BelancePre odlaska na plažu pojedite omlet od belanaca, koji deluju kao dijuretik, te ćete više mokriti. Uz to ćete dobiti potrebnu dozu belančevina, koja će vas zasititi za celodnevni boravak na suncu.

BademiNeslani bademi i pistaći odlične su grickalice i neće vas naduti. Sadrže mnogo belančevina, zbog čega ćete se brže osećati sito.

TikviceUmesto krompir-salate i pomfrita, sledeći put kao prilog naručite tikvice pečene na roštilju. Niskokalorične su, ali dovoljno izdašne da vas prijatno zasite.JogurtBogat je belančevinama i ubrzava probavu, zbog čega će vas osloboditi nadutosti brže nego bilo koja druga namirnica.

Mladi sirIznenađujuće, ali istinito: osim ako imate intoleranciju na laktozu, mlečni proizvodi neće vas naduti. Zato bez straha uživajte u sendviču od sira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track