Najnovije vesti

Bogovsko uživanje u zemlji faraona

Kurir posetio post Mubarakov Egipat

Bogovsko uživanje u zemlji faraona

Stil
U Hurgadi će vas dočekati prelepi hotelski kompleksi po meri srpskog džepa i ljubazni domaćini, koji će učiniti sve da se osećate grofovski

HURGADA - Šakira, Šakira!Bez obzira na to da li ste plavuša, koje, inače, Arapi obožavaju, crnka ili brineta, za Egipćane ćete biti - Šakira! Tako su oslovljavali gotovo sve devojke iz novinarske ekipe koja se, u organizaciji turističke agencije „Trinity travel” iz Beograda, prošle nedelje zaputila u zemlju faraona i piramida da proveri šta tamo čeka srpske turiste posle Hosnija Mubaraka i prošlogodišnje revolucije. Zaključak je - pakujte kofere i pravac Egipat!Tamo će vas dočekati prelepi hotelski kompleksi po meri srpskog džepa, ljubazni domaćini, a ako ste uplatili ol inkluziv uslugu u, recimo, hotelu „Palm rojal soma bej”, gde je boravila i naša ekipa, ništa vam osim naočara za sunce, dobre kreme za sunčanje i kupaćeg kostima neće trebati. Hrane i pića - u izobilju. Iako je taj elitni kompleks na pedesetak kilometara od centra Hurgade, to se skoro i ne oseti. Turistima su na raspolaganju četiri restorana, nekoliko barova na plaži, fitnes centar, teretana, sauna, džakuzi i još mnogo raznih „čuda”. Taj kompleks je, kako kaže direktor „Trinityja” Nenad Ristić, idealan za porodice jer ta agencija omogućava da dvoje dece do 14 godina letuje besplatno.Ako ste već u Egiptu, šteta je ne posetiti Kairo i piramide, inače zlatnu koku egipatskog turizma. Izlet će, ako se putuje autobusom, trajati ceo dan, ali vredi svaki pretrpljeni stepen Celzijusov. Iako pojedini svetski mediji skoro svakodnevno izveštavaju o demonstracijama, Kairo živi potpuno normalno. Povremeno se grupica ljudi okupi na trgu Tahrir, ali to, kako smo se uverili, nije ni približno onome što se vidi na televiziji. Svesni su i Egipćani da žive od turizma i ne dozvoljavaju da se njihovi turisti osećaju nelagodno. Dakle, put do piramida potpuno je čist! Jedino što će vam tamo trebati jesu debeli živci zato što vas lokalni prodavci neće ostaviti na miru jer bi svi da nešto trampe ili prodaju. A ako volite da se cenkate kao i oni, eto zabave.

Redovne linije do Crvenog moraDirektori „Er Kaira” i „Idžipt era” najavili su da će od jeseni uvesti redovne avionske linije do tamošnje prestonice, kao i do letovališta Hurgada i Šarm el Šeik.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...