Kevin Kostner u vesternu

Negativac

Kevin Kostner u vesternu

Stil -
Prvu, trodelnu, serija "Histori" kanala pogledalo je krajem maja rekordnih 14,3 miliona gledalaca dokazavši tako "nevernim Tomama" da je vestern žanr koji i dalje ima publiku, a Kostner i dalje ima potencijala za glavnog glumca

LOS ANĐELES - Holivudski glumac, producent i reditelj Kevin Kostner nedavno se vratio svom omiljenom žanru - vesternu, miniserijom "Hatfields & McCoys" (Hatfildovi i Mekojevi) koja je emitovana na "Histori" kanalu.

Prvu, trodelnu, serija "Histori" kanala pogledalo je krajem maja rekordnih 14,3 miliona gledalaca dokazavši tako "nevernim Tomama" da je vestern žanr koji i dalje ima publiku, a Kostner i dalje ima potencijala za glavnog glumca.

Kostner je u intervjuu sa sajt "Dedlajn" rekao da je do uloge došao "na tradicionalni način", odnosno da mu je agent prosledio scenario znajući da voli vesterne, da mu se scenario dopao i da je potom dobio i ulogu.

"Tražili su mi i da ga režiram ali tokom leta sam se bavio muzikom pa nisam mogao da se pripremim", rekao je Kostner.Na pitanje da li je više želeo da glumi Devila Ensa Hatfilda ili Rendala Mekoja (u seriji ga igra Bil Pakston), Kostner kaže da se za ulogu Devila (Đavo) odlučio onog trenutka kada je pristao da bude producent serije.

"Pomislio sam "Kako bih mogao da iznenadim ljude" i izabrao sam Devila. To je nekako imalo najviše smisla", rekao je Kostner o svom liku koji je u seriji prilični negativac, rola koja se retko povezuje sa Kostnerom.

Poredivši svoju ulogu čuvenog šerifa Vajata Erpa u istoimenom filmu i Devila, Kostner je rekao da su njih dvojica slični jer su uspeli da prežive teška vremena zahvaljujući brzom razmišljanju i sposobnosti da reaguju u momentu.

"Devil je došao iz rata i video je mnogo smrti i borbi. U to vreme na Divljem zapadu postojali su ljudi koji su bili veoma odluči ali i teški i često su oni predvodili druge. Ni Vajat Erp ni Devil Ens nisu bili najstariji u svojim porodicama, ali su bili vođe", rekao je Kostner.

Na pitanje da li je, posle uspeha filma "Čovek zvani hrabrost" i serije "Dedvud", danas lakše snimiti vestern, Kostner je rekao da ga to ne zanima i da ne zna da li su vesterni u modi.

"Ja ih snimam jer želim da ih snimim, a ne zbog toga što je sada dobro vreme za njih. Vesterne je teško snimiti i teško je naći ljude koji će ih snimiti. Kada kažem da ih je teško snimiti, mislim na one koji su relevantni. A jedini način da budu relevantni je da opišete realne situacije i to učinite uz dramsku ali i zabavnu notu. Crno-bele predstave me ne zanimaju", rekao je on.

"Publika veruje vesternu ako ih pogodite u živac. Mislim da oni nisu sada u modi već da su uvek u modi ako ih uradite kako treba", dodao je Kostner, zvezda filmova "Ples sa vukovima", "Silverado" i "Open range".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track