Tom Kruz i njegovi sajentolozi su jezivi!

Rupert Mardok iskren

Tom Kruz i njegovi sajentolozi su jezivi!

Stil -
Medijski mogul serijom tvitova obrušio se na holivudskog glumca

LOS ANĐELES - Medijski mogul Rupert Mardok obrušio se na Toma Kruza u seriji tvitova u kojima je holivudskog glumca proglasio za jednog od vodećih ljudi sajentološkog kulta koji je nazvao "jezivim", prenose svi svetski mediji.

Zvezda filmova "Nemoguća misija" dugo je istaknuti član Crkve sajentologije koju mnogi opisuju kao kult. Glumac je postao glavna meta tabloida u petak kada je objavljeno da je njegova supruga, glumica Kejti Holms, podnela zahtev za razvog braka i da traži starateljstvo nad njihovom ćerkom Suri.

"Sajentologija je ponovo u vestima. Veoma čudan kult ali je tu i veliki novac budući da je Tom Kruz broj dva ili tri u hijerarhiji", naveo je Mardok na svom Tviter profilu.

Mardok je nešto kasnije dopisao: "Pazite kako će se odvijati priča Kejti Holms i sajentologije. Ima nečeg jezivog, možda čak i zlog, kod tih ljudi".

Kako navodi Rojters, ne dešava se često da medijski mogul poput Mardoka, osnivača Njuz korpa koji je pak vlasnik Foksa i više filmskih studija, javno napadne veliku filmsku zvezdu poput Kruza, iako se Tomu Kruzu to već dogodilo.

TV i filmska kompanija "Vajakom" 2006. godine izazvala je veliku pometnju kada su kritikovali Kruza nakon što je prekunuo saradnju sa Vajakomovim Paramanut pikčers studijom zbog slabog komercijalnog uspeha "Nemoguće misije 3".

"Smatramo da neko ko naginje ka kreativnom samoubistvu i mnogo košta kompaniju nije neko sa kim bi trebalo da sarađujemo", rekao je tada šef Vajakoma Samner Redston. "Njegovo nedavno ponašanje nije prihvatljivo za Paramaunt".

Redston je aludirao na seriju intervjua tokom kojih se Kruz bizarno ponašao, uključujući i intervju Opri Vinfri kada je skakao po njenom kauču i svima govorio da voli Kejti Holms.

Holmsova i Kruz su se potom venčali i dobili Suri koja sada ima šest godina.

Sajentološka crkva nije bila dostupna za komentar niti Kruzov advokat.

Mediji prenose da Kruz sada namerava da podnese zahtev za razvog braka u Kaliforniji kako bi on mogao da dobije ekskluzivno starateljstvo nad Suri.

Holmsova je zahtev za razvog podnela u Njujorku, iz istog razloga, dok je Kruz snimao film na Islandu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track