U Egzit vilidžu najviše Britanaca i Holanđana

U Egzit vilidžu najviše Britanaca i Holanđana

Stil -
Stanovnici egzitovog kampa pored smeštaja i zabave imaju obezbeđenu svakodnevnu medicinsku pomoć, bankomat i menjačnicu, štandove sa hranom, kao i predstavništva nekoliko ambasada

NOVI SAD - Mladi iz Velike Britanije i Holandije najbrojniji su gosti festivalskog kampa "Egzit vilidž" (Exit Village) u Novom Sadu, ali je veliki broj gostiju stigao i iz zemalja iz kojih ranije nije bilo posetilaca, rekla je portparolka kampa Miljana Vučković."Interesovanje za Egzit festival širi se i na zemlje iz kojih ranije nismo imali posetioce. Ove godine veće grupe dolaze iz Rusije, Španije, Rumunije i Belgije", rekla je Vučković agenciji Beta.

Ona je najavila da će na bini u kampu nastupati di-džejevi i bendovi, kao i da će u sklopu kampa biti organizovani obrazovni programi i ekološke radionice.

Stanovnici egzitovog kampa pored smeštaja i zabave imaju obezbeđenu svakodnevnu medicinsku pomoć, bankomat i menjačnicu, štandove sa hranom, kao i predstavništva nekoliko ambasada.Kamperi iz Holandije rekli su da su prvi put došli na Egzit, o kojem su čuli od svojih prijatelja, te da im se mesto na kojem je postavljen kamp sviđa, jer je u blizini kupališta i reke.Mladić iz Atlante u Sjedinjenim Američkim Državama rekao je da je za festival čuo na televiziji kada je bio proglašen za najbolji u Evropi i odlučio da dođe i to proveri."Potražio sam podatke na internetu i došao. Ljudi su sjajni, svi se dobro zabavljaju i vole muziku, tako da je sve odlično", rekao je on.Devojka iz Slovenije rekla je da je drugu godinu za redom volontira na festivalu zajedno sa još oko 1.600 mladih iz celog sveta i da joj se Egzit sviđa jer je atmosfera ležerna i nema puno ograničenja i pravila za posetioce."Program festivala je dobar, ali mislim da su se organizatori izborom bendova kao što su Đuran đuran (Duran Duran) i Gans end rouzis (Guns N' Roses) vratili u prošlost. U isto vreme tu su i novi zanimljivi izvođači, posebno u Dens areni (Dance) među di-džejevima i to me najviše raduje", rekla je ova Slovenka.Festivalski kamp "Egzit vilidž" koji je za posetioce otvoren od 9. do 16. jula, postavljen je na jednom delu novosadskog kupališta Štrand, a očekuje se da će u njemu boraviti više od 4.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track