Na venčanje nikako bez šminke, čokoladica i sedativa
Foto: KURIR

Kako preživeti svadbu

Na venčanje nikako bez šminke, čokoladica i sedativa

Stil -
Planiranje svadbe vrlo slično planiranju katastrofe, kažu američki lekari

VAŠINGTON - Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), zadužen za promociju i zaštitu javnog zdravlja, izdao je uputstvo za parove koji uskoro nameravaju da se venčaju.

Vodič "kako preživeti venčanje" obraća se pre svega ženama i podseća da je planiranje svadbe vrlo slično planiranju katastrofe.

Agencija navodi i "opremu" bez koje mlada ne sme da se pojavi na venčanju. Ona kod sebe mora da ima šminku kako bi mogla da u svakom trenutku popravi svoj izgled i zihernadle u slučaju da na haljini pukne šav. CDC nevestama preporučuje, takođe, da ponesu par tableta za smirenje, ali da paze da ne preteraju sa njihovom upotrebom, imajući na umu sve veći broj smrtnih slučajeva zbog prekomernih doza analgetika.

Među ostalim savetima je i onaj o neophodnosti provere u sali za bankete svih izlaza i putanja za evakuaciju u slučaju opasnosti.

Kumovima i svatovima CDC savetuje da pri ruci imaju flašicu sa vodom i koju čokoladicu kako bi mogli da umire mladu ukoliko bi je spopala trema ili bi tokom ceremonije nastala neka stresna situacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track