"Gospodar prstenova" kao inspiracija za Betmena

Kristofer Nolan

"Gospodar prstenova" kao inspiracija za Betmena

Stil -
On je ponovio da više neće snimati filmove o Betmenu, ali smatra da bi Žena mačka En Hatavej mogla da dobije solo film

LOS ANĐELES - Američki reditelj Kristofer Nolan otkrio je da mu je trilogija Pitera Džeksona "Gospodar prstenova" poslužila kao inspiracija za film "Uspon mračnog viteza", i da je celo snimanje trećeg filma o Betmenu bilo odloženo na mesec dana zbog trudnoće glumice Marion Kotiljar.

Reditelj je, kako prenose američki mediji, rekao da prvobitno nije želeo da snimi treći film o Betmenu, naročito posle uspeha "Mračnog viteza".

"Retko kada se pojavi dobar treći deo", rekao je Nolan "Entertejnment vikliju". "Ali, setio sam se trilogije 'Gospodar prstenova' svaki put kada bih snimao film".

"Ono što je Piter Džekson uradio je potpuno različito. On je imao celu priču za tri filma, fizički je mogao da ih snimi odjednom. Ja sebe ne mogu da zamislim u takvoj priči. Mislim da je to jedno od najvećih dostignuća u istoriji filma", rekao je Nolan.On je ponovio da više neće snimati filmove o Betmenu, ali smatra da bi Žena mačka En Hatavej mogla da dobije solo film.

Nolan je, u intervjuu listu "Vog", rekao da je zbog trudnoće francuske oskarovke odložio snimanje trećeg nastavka filma, jer je želeo da ona glumi u filmu i da je, kada se Kotiljarova vratila na snimanje, celoj njenoj porodici bio dozvoljen dolazak na set.On je rekao i da je fasciniran glumicom koja je Oskara dobila za ulogu Edit Pjaf u filmu "Moj život u ružičastom" i nazvao ju je "superženom".Novi Betmen u srpskim bioskopima počinje da se prikazuje 24. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track