Godina bez Ejmi!
Foto: BETA

In memoriam Ejmi Vajnhaus (1983-2011)

Godina bez Ejmi!

Stil -
Na današnji dan prošle godine u svom domu u Londonu umrla je Ejmi Vajnhaus. Poslednji nastup održala u Beogradu 18. juna 2011.

Prođe godina.Svetska muzička zvezda Ejmi Vajnhaus je na današnji dan 2011. pronađena mrtva u svom stanu u Londonu. Imala je 27 godina. Mediji su istog trena počeli da nagađaju o uzroku smrti, a većina je naglašavala njenu zavisnost od narkotika i alkohola. Dugo se čekalo da se objave zvanični rezultati obdukcije. Doktorka Suzan Grinvej je navela da je istraga pokazala da je nivo alkohola u krvi pevačice u trenutku smrti prelazio granicu za vožnju skoro pet puta.Ali, tu nije bio kraj. Ejmina porodica je početkom ove godine zatražila da se zvanični rezultati ponište, pošto je utvrđeno da Grinvejova nije zadovoljila sve uslove za obavljanje posla patologa, pošto je u Australiji završila medicinsku školu, a po britanskom zakonu trebalo je da odradi pet godina prakse u lekarskoj ordinaciji da bi mogla da bude patolog.Vajnhausova je svoj poslednji nastup imala u Beogradu, 18. juna, tokom kojeg je teturala na sceni, i jedva da je zapevala. Posle desetak minuta je pala, potom se podigla i napustila binu na desetak minuta, da bi se zatim ponovo vratila i sela na pozornicu.Ejmin otac Mič je pre nekoliko dana izjavio da se uz pomoć spiritista čuo sa njom i da mu je ćerka poručila da je dobro. Očekuje se da će danas na groblju Edžverberi u severnom delu Londona godišnjicu njene smrti svojim prisustvom obeležiti veliki broj njenih prijatelja i fanova.

Bivši muž bez nasledstvaEjmi je posedovala imovinu vrednu više od 6,7 miliona dolara, od čega će posle oduzimanja poreza ostati 4,66 miliona dolara. Taj novac će pripasti njenim roditeljima, pošto za sobom nije ostavila testament. Njen bivši muž Blejk Filder Sivil, od kog se razvela 2009. godine, neće dobiti ništa.

Uskoro dva albumaMič Vajnhaus je u intervjuu za radio Bi-Bi-Si otkrio da će uskoro s Ejminim obožavaocima podeliti njene neobjavljene pesme.- Nisam siguran koliko pesama ima, ali sigurno će biti za jedan, ako ne i dva albuma - rekao je Mič.Posthumni album „Lioness: Hidden Treasures“ objavljen je u decembru i odmah je dospeo na prvo mesto u Velikoj Britaniji. Mič je objavio i knjigu „Ejmi, moja ćerka“, u kojoj opisuje detalje iz njenog privatnog života.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track