Budite lepe tokom cele godine

Trajna šminka

Budite lepe tokom cele godine

Stil -
Pre nego što odlučite da uradite ovaj tretman, veoma je važno da se dobro informišete

Leto je period koji uopšte ne ide na ruku damama koje se svakodnevno šminkaju.Naime, zbog visokih temperatura ruž, ajlajner i maskara stalno se razmazuju, pa je potrebno da se šminka stalno popravlja. A najgore je kad ste na moru, a želite da izgledate lepo plaži. Ne brinite, rešenje je u trajnoj šminki, koju vole skoro sve poznate ličnosti.Ukoliko su obrve pogrešno oblikovane, od najlepšeg lica mogu da naprave smešan izraz lica.Isti slučaj je i sa oblikom oka i usana, pošto ima malo žena koje imaju prirodno savršen oblik usana. Na sreću, postoji rešenje za to, pa se bez hirurške intervencije može doći do savršenog oblika.Mirjana Cabunac iz Centra za estetiku i antiejdžing „Cabunac“ vrhunski je stručnjak za oblikovanje obrva i trajnu šminku, i čitateljke Kurira savetuje na šta treba da obrate pažnju pre nego što se odluče za ovaj tretman.- Kada radim trajnu šminku, savršeno jasno isplaniram svaki detalj kako bih napravila sklad na licu. Dobar kozmetičar mora da zna kako da, prema obliku lica svoje mušterije, postigne idealan oblik obrva, kapaka i usana.

Korekcija usana pre
Korekcija usana pre

Korekcija usana posle
Korekcija usana posle

Korekcija obrva pre i posle
Korekcija obrva pre i posle

Trajna šminka ne treba da bude zamena za pravu, a cilj je da:♦ istakne ono što je na licu lepo (oči, usne)♦ koriguje postojeće nedostatke (gustinu obrva i trepavica, neujednačenu ili nevidljivu ivicu usana)♦ nadoknadi ono čega nema (nadomesti nedostatak obrva ili trepavica)♦ skrati vreme jutarnjeg šminkanja (dovoljno je staviti malo maskare i sjaj na usne)Pravilo: Trajna šminka ne sme da bude upadljiva, naprotiv, dobro urađena trajna šminka skoro je neprimetna.Svako lice ima svoje specifičnostiŠirina i dužina lica, raspon očiju, oblik i dužina nosa, tip i oblik podočnjaka uslovljavaju vrstu šminke.Pravilo: Nikad kao uzor ne donosite fotografije poznatih ličnosti, jer svako lice ima svoje specifičnosti i ono što na nečijem licu izgleda veoma lepo, a na nekom drugom može biti loše ili smešno.Trajna šminka nije tetovažaSavremeni pigmenti su foto-razgradivi. Zato im je trajnost ograničena i zavisi od stepena izloženosti UV zracima. Novi kompjuterizovani aparati omogućavaju kontrolu dubine unosa pigmenta, pa za razliku od onog koji se unosi tetoviranjem, ne ostaje zauvek u koži. Najlošije prolaze klijenti koji ne poslušaju sugestiju da im se linija kapka radi samo u trepavičnom nizu, i to što tanja, ili oni koji insistiraju da im se trajnom šminkom menja prirodni oblik usana.Prednost savremenih pigmenata je i u tome što ne menjaju boju, već samo blede, pa je nestanak postepen. Zato ova šminka zahteva povremeno osvežavanje. Ako imate i staru, klasično rađenu trajnu šminku, morate je povremeno obnavljati, jer se njena boja menja.Pravilo: Manje je višeDogovorite se o boji i obliku Morate znati šta tačno hoćete i da li je ono što vam vizažist nudi baš ono što ste želeli.Pravilo: Ako imate nedoumicu, odložite rad!Upoznajte se sa svim detaljima tretmanaPri prvom dolasku radi se podloga, a kroz četiri do šest nedelja fiksiranje i korekcija boje. Kozmetičar ne može biti odgovoran za trajnost boje jer je svaka koža drugačija: koliko će pigment biti postojan zavisi od pH vrednosti, izlaganja suncu, regenerativnih sposobnosti i, naravno, vašeg pridržavanja preporučenog načina nege.Koža u koju je unet pigment mora neprekidno da se neguje kako bi bila elastična i kvalitetna, jer na suvoj i perutavoj koži trajna šminka traje kraće i ima manje jasne linije.Poruka: Slušajte preporuke kozmetičara i maksimalno učestvujte u održavanju postojanosti unetog pigmenta.Izaberite stručno liceDobro se raspitajte o iskustvima drugih. Tražite da pogledate radove vizažiste, a ne kako izgledaju fotografije tuđih radova. I ne rukovodite se cenom! Štedite na nečemu drugom, a ne na svom licu!Pravilo: Jeftin rad vas može skupo koštati!

Mirjana Cabunac iz Centra za estetiku i antiejdžing „Cabunac“
Mirjana Cabunac iz Centra za estetiku i antiejdžing „Cabunac“

Savet za tamnokoseGuste i tamne obrve najbolje pristaju uz tamnu kosu. Nikako ne smeju biti zapuštene, već krajnje sofisticirano oblikovane. Naglašene obrve su trenutno u trendu jer daju upečatljivost pogledu.

Savet za plavušeDa bi nežan izgled plavih žena postao senzualan i upečatljiv, obrve treba raditi bojom koja je za dve nijanse jača od boje kose, a duž trepavičnog niza u samom korenu treba povući tanku liniju, koja ne sme delovati kao šminka, već treba da stvara iluziju dugih i gustih trepavica, čime se naglašava oko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track