Najnovije vesti

Hotlajn za psovanje otvoren u Nemačkoj

Hotlajn za psovanje otvoren u Nemačkoj

Stil
00:26h
Operateri sedam dana u nedelji odgovaraju na pozive frustriranih pojedinaca i strpljivo slušaju njihove izlive besa

BERLIN - Dva Nemca došla su na ideju kako da pomognu sugrađanima pod stresom da sebi daju malo oduška i oslobode se nagomilane teskobe - otvorili su "vruću liniju" koju svako može da pozove i izviče se uz korišćenje najgorih mogućih psovki i uvreda.

Hotlajn "Schimpf-los" (Psuj slobodno) ima operatere koji sedam dana u nedelji odgovaraju na pozive frustriranih pojedinaca i strpljivo slušaju njihove izlive besa. "Mi ne sudimo ljudima koji su besni", kaže Ralf Šulte koji je, zajedno sa svojim kolegom Aleksanderom Brandenburgerom, osmislio telefonsku liniju za psovke.

"To se dešava. To je prirodno. Sa nama možete dati sebi oduška bez ikakvih posledica, niti obaveza", navode ovo dvoje zaposlenih u jednoj marketinškoj agenciji koji su inspiraciju našli u svakodnevnoj stresnoj rutini na radnom mestu. "Činimo ljudima uslugu i pomažemo im da izbegnu svađu na poslu ili kod kuće", kaže Šulte. "Kada ste pod stresom na poslu, odlazite kući i sav nagomilani bes iskalite na svog partnera iako on nema nikakve veze s tim", objasnio je on.

Za one stidljive ili nemaštovite, tu su operateri uvek spremni sa po kojom zajednljivom provokacijom nakon koje se obično sagovorniku "razveže" jezik. Poziv košta 1,49 evra za minut psovanja, iznos koji Šulte smatra savršeno opravdanim. "Cena čista bagatela da bi ste skinuli teret sa duše", tvrdi on.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...