Madona prkosi Putinu: U Moskvi moli za slobodu rokerki
Foto: REUTERS

Madona prkosi Putinu: U Moskvi moli za slobodu rokerki

Stil -
"One su učinile nešto hrabro, platile su cenu za taj čin, molim za slobodu nađe, Katje i Maše", rekla je Madona a njene reči su propraćene ovacijama

MOSKVA - Na Olimpijskom stadionu u Moskvi, pred 80.000 obožavalaca Madona je večeras uputila apel u korist tri mlade rokerke članice grupe "Pušy Riot" kojima se sudi zbog izvođenja pesme-molitve protiv Putina u katedrali u Moskvi. "One su učinile nešto hrabro, platile su cenu za taj čin, molim za slobodu nađe, Katje i Maše", rekla je Madona a njene reči su propraćene ovacijama.

Inače koncert Madone je počeo sa tri sata zakašnjenja, prenela je italijanska agencija Ansa. Ranije danas, nekoliko udruženja bliskih ruskoj pravoslavnoj crkvi tražilo je da se Madoni zabrani večerašnji koncert u Moskvi kao i sutrašanji u Sankt Peterburgu. Udruženje pravoslavnog bratstva je optužilo da "se meša u unutrašnje stvari" te zemlje i "ruga ruskim zakonima, tradiciji i kulturi".

Pravoslavne organizacije, naime, zameraju pevačici što je nazvala "cenzurom" slučaj ruske pank grupe "Pušy Riot" čijim se članicama trenutno sudi zbog izvođenja pank molitve protiv Vladimira Putina u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi. Madona je u izjavi za AP rekla da podržava slobodu govora i da se nada da će ruske rokerke, kojima preti sedmogodišnja kazna zatvora zbog huliganizam, uskoro biti puštene na slobodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track