Savršena šminka za jesen

Saveti profesionalaca

Savršena šminka za jesen

Stil -
Apsolutni hit ove sezone biće karmini i senke jarkih boja, koje treba da dođu do izražaja na porcelanskom tenu, zbog čega ćete blistati

Kao sa modne piste.Samo nekoliko jednostavnih trikova deli vas od savršene šminke i lica za ovu jesen. Najpoznatiji svetski mejkap majstori otkrili su kako da što uspešnije savladate najpopularnije trendove u predstojećoj sezoni - od tamnocrvenog karmina koji će postojano blistati na vašim usnama, preko senke u boji koja će vašim očima dati poseban sjaj, do debljih tamnih linija olovkom oko očiju koje će vas učiniti senzualnim i misterioznim.

Nanošenje korektoraKorektor kojim ćete uspešno sakriti tamne kolutove oko očiju ne treba da trljate po koži, nego ga morate utapkati, savetuju šminkeri. To ćete najbolje učiniti domalim prstom, koji je najosetljiviji, a korektor će se savršeno vezati za one delove kože koji su nakritičniji. Ukoliko imate tečni korektor, njega možete najpre da istačkate ispod oka, a onda utapkate. Dobar savet je da korektor pre nanošenja pomešate s hidratantnom kremom, i to u razmeri jedan prema tri, što će ga učiniti još postojanijim.

Stavljanje karminaMatirani ruževi u neonskim bojama veliki su hit ove sezone, pogotovo jarkoružičaste i narandžaste nijanse. Oni će izgledati bolje ako pre njihovog nanošenja na usne stavite malo hidratantnog balzama, a ako želite da sprečite da vam se karmin nakuplja u naborima na usnama, nanesite deblji sloj balzama i ostavite ga da deluje nekoliko minuta. Nakon toga ga nežno uklonite maramicom i nanesite karmin. Takođe, ako umesto karmina koristite sjaj, pre njega osušite usne maramicom ili vatom.

Senke u jarkim bojamaOve jeseni apsolutni hit su senke u intenzivnim bojama, a posebno zelena nijansa. Ako želite da vaša senka bude jarka i da duže traje, pre stavljanja četkicu kojom ćete to učiniti umočite u vodu. Prema rečima šminkera, voda će boju intenzivirati, pa će vaše oči blistati. Takođe, vaše oči će izgledati otvorenije i odmornije ako nanesete kremastu svetlozlatnu senku u unutrašnji ugao oka. Kad je o očima reč, nemojte da se plašite da eksperimentišete sa olovkama u boji, a da biste dobili veći volumen trepavica, nanošenje maskare započnite od spoljašnje ivice prema unutrašnjoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track