Botoksom protiv polenske alergije?!

Istraživanje

Botoksom protiv polenske alergije?!

Stil -
Naučnici su istakli da je molekul "botoksa" reprogramiran da bi mogao da prodre u organizam kroz kožu i nosne šupljine

MELBURN - Grupa australijskih naučnika će ispitivati dejstvo "botoksa", sredstva protiv bora, u lečenju alergijskog rino-konjunktivitsa ili alergijskog rinitisa (alergijska upala sluznice nosa i očiju), preneli su francuski mediji.

Naučnici su istakli da je molekul "botoksa" reprogramiran da bi mogao da prodre u organizam kroz kožu i nosne šupljine. Alergijski rinitis, poznat i pod nazivom polenska alergija, polenska kijavica ili polenska groznica, najčešće je propraćen curenjem sekretar iz nosa, učestalim kijanjem, suzenjem očiju. To opblenje može dovesti i do poremećaja sna i pada koncentracije.

Tokom ispitivanja australijskih naučnika, "botoks" će biti nanošen u gelu po nosu da bi delovao na nerve izazivače simptoma bolesti. Botoks se već koristi u zdravstvene svrhe i kod urinarnih problema, migrena i spazama.

Botulinski toksin, egzogeni neurotoksin, botoks, jeste zapravo protein koga prozvodi bakterija "klostridijum botulinum" i spada u grupu biološki najjačih otrova koji ostvaruje svoj paralitički efekat brzom i ireverzibilnom blokadom neuromišićne transmisije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track