Kritika: Najbolji Bond ikad!

Buldog od filma

Kritika: Najbolji Bond ikad!

Stil -
List Gardijan jedini nije bio preterano impresioniran filmom kome je dao tri od pet zvezdica

LONDON - Najnoviji film o Džejmsu Bondu "Skajfol" (Skyfall) dobio je pohvalne kritike, a neki ga čak i nazivaju "najboljim Bondom ikada", piše britanska štampa.

Danijel Krejg treći put glumi čuvenog agenta 007 u 23. filmu u franšizi, koji je režirao oskarovac Sem Mendes.List Independent u kritici navodi da je reč o "jednom od najboljih Bondova", dok ga Tajms naziva "sjajnim britanskim buldogom od filma".

"Od trenutka kada se čuje glas Adel, koji šalje nostalgične trnce duž kolektivnu kičmu publike, znamo da će ovo biti trijumfalan povratak klasičnom Bondu", navela je kritičarka Tajmsa.U tekstu "Independentovog" kritičara navodi se da se Mendes vratio osnovama "poterama, kaskaderskim potezima i tuči"."Istovremeno, suptilno je oživeo franšizu i uneo dublju karakterizaciju od one na koju smo navikli u seriji filmova koji su često vrlo površni".

Dejli mejl ocenjuje da je novi Bond "fantastična kombinacija 007 sreće Borna sreće Skupsa sreće Sam u kući".List Telegraf pohvalio je Mendesa, navodeći da se nije bojao da "dopusti tišim, dramatičnim momentima da dišu a kimenatografu Rodžeru Dikinsu da napravi ambiciozne akcione sekvence u najlepšem Bondu u 50 godina dugoj karijeri".

U filmu se pojavljuju i Džudi Denč, kao direktor MI6, Rejf Fajns, Naomi Haris i Havijer Bardem, kao negativac Silva za koga kritičari kažu da kombinuje "patos, groteskno i zlo Hanibala Lektora".Dnevnik Eskpres navodi da Bardemov Silva svojom frizurom istovremeno uspeva da nasmeje i zastraži publiku. Američki Holivud riporter nazvao je film "ozbiljnim i spektakularnim šouom".

"Dramatičan ali istovremeno duhovit, ovaj prelepo snimljen film sigurno će lojalni fanovi širom sveta prihvatiti kao jedan od najboljih Bondova a publiku će ostaviti da čeka sledeći", navodi se u kritici "Holivud riportera".

List Gardijan jedini nije bio preterano impresioniran filmom kome je dao tri od pet zvezdica.Kritičar "Gardijana" smatra da je film "dozvolio sentimentalnosti da mu zamagli rasuđivanje zbog čega je izgubio svoj jezik".Publika u Srbiji biće u prilici da gleda, i donese svoj zaključak o filmu od 1. novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track