Ruske pankerke premešetne u "zatvorski pakao"

Razdvojili Pusi rajot

Ruske pankerke premešetne u "zatvorski pakao"

Stil -
Nađa Tolokonjikova je poslata u Mordoviju, a Marija Aljohina u Perm

MOSKVA - Dve članice pank benda "Pusi rajot" premeštene su u ruske zatvorske kolonije poznate po surovim uslovima pošto je sud ovog meseca potvrdio presude kojima su osuđene na po dve godine zatvora, izjavila je danas njihov branilac.

"Nađa Tolokonjikova je poslata u Mordoviju, a Marija Aljohina u Perm", rekla je za AFP branilac Violeta Volkova.

U regionima Perm i Mordovija, u centralnoj Rusiji, nalazi se velika mreža zloglasnih zatvora iz sovjetske ere koji su poznati po teškim uslovima."One su tamo prebačene u subotu", kazala je Volkova i dodala da su članovi njihovih porodica saznali da su premeštene tek kada su paketi za njih odbijeni u moskovskom zatvoru gde su se privremeno nalazile.

Fanovi "Pusi rajota" su na "Tviteru" napisali da su dve članice benda prebačene u zloglasne zatvore "specijalnim" konvojem.

Umetnička grupa "Vojna" (rat), koja je bliska sa "Pusi rajotom", na tom društvenom mikroblogu je napisala da je Mordovija "najgori zatvorski pakao koji postoji".

Tolokonjikova, Aljohina i treća članica benda Jekaterina Samucevič u avgustu su osuđene na po dve godine zatvora zbog toga što su u glavnoj moskovskoj katedrali izvele performans u kome su ismevale predsednika Rusije Vladimira Putina.

Žalbeni sud je početkom meseca potvrdio presude za Tolokonjikovu i Aljohinu, ali je neočekivano naložio oslobađanje Samucevičeve, pa mnogi posmatrači veruju da je razlog pokušaj da se unese razdor u bend.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track