Što vas više šamaraju, sve ste mlađi

Čudo od tretmana

Što vas više šamaraju, sve ste mlađi

Stil -
Petnaestominutni tretman šamaranja u salonu lepote košta 350 dolara

Stručnjak za prirodne zdravstvene terapije sa Tajlanda tvrdi da može podmladiti ljude jednostavnim šamaranjem.Veruje se da ova tradicionalna tehnika briše bore sa lica, sužava pore i zateže kožu bez potrebe za plastičnim operacijama. Tokom tretmana se određeni predeli šamaraju, gnječe i masiraju.

Tata Sombuntham, koja je svoje znanje stekla na Tajlandu, tvrdi da je prva osoba koja se bavi ovakvim tretmanima za lepotu na zapadnoj hemisferi. Svaki petnaestominutni tretman u njenom salonu u San Francisku košta 350 dolara.

Iako ne postoje nikakvi naučni dokazi da ovakav tretman može pomoći u borbi protiv starenja, lekari se slažu sa činjenicom da ovaj tretman poboljšava cirkulaciju krvi i vraca boju u lice.

Medutim, Tata i njen muž Mavan tvrde da su rezultati vidljivi odmah nakon tretmana. „Ovo definitivno nije nikakvo smeće, ovo je ozbiljna praksa", rekao je Mavan.

Na Tajlandu su takođe veoma popularne i metode poznate kao "udaranje zadnjice", kojim se učvršćava zadnjica, i "šamaranje grudi", kojom se povećavaju grudi.

Četrdesetčetvorogodišnja žena, poznata kao Khunjing Tobnom, vodi uspešan biznis na jednoj pijaci u Bangkoku. Njene veštine su veoma tražene.

"Stari ljudi nisu prenosili ta znanja na mlade generacije i nisu se time javno bavili jer se tada niko nije mnogo brinuo zbog veličine grudi", kazala je Tobnom.

Istraživanje koje je uradilo Ministarstvo zdravstva Tajlanda je pokazalo da je tehnika "šamaranja grudi" zaista efikasna i da grudi nakon nekoliko tretmana zaista budu veće.

http://www.youtube.com/watch?v=j71hrs9pDck

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track