Oproštajno pismo gej mladića

Nije mogao da trpi

Oproštajno pismo gej mladića

Stil -
Roditelji su ispričali da je njihov sin bio dobar mladić i da nisu bili svesni koliko pati sve dok prošle nedelje kada je počinio samoubistvo

Tim Riberink imao je samo 20 godina kada se ubio jer više nije mogao da trpi maltretiranje okoline samo zbog toga što je homoseksualac. Pre smrti ostavio je kratko, ali dirljivo pismo u kojem je opisao koliko je patio zbog maltretiranja okoline."Dragi mama i tata, celi su me život ismejavali, zlostavljali, maltretirali i isključivali. Vi ste fantastični. Nadam se da niste ljuti. Do ponovnog viđenja. Tim", ovo je pismo koje je 20-godišnji Tim Riberink iz Haga napisao pre nego što se ubio.

Pismo su objavili njegovi roditelji u lokalnim novinama da bi se slične tragedije izbegle. Roditelji su ispričali da je njihov sin bio dobar mladić i da nisu bili svesni koliko pati sve dok prošle nedelje kada je počinio samoubistvo.

"Šokiran sam onim što se dogodilo", komentarisao je Peter Kupman, direktor koledža na kojem je Tim studirao istoriju. Prema njegovim rečim, u školi nikada nisu primetili da je Tim zlostavljan i da pati.

Timovo samoubojstvo dogodilo se samo nekoliko nedelja pošto je samoubistvo počinila tinejdžerka iz Kanade Amanda Tod. Ona je video o tome kako je bila zlostavljana postavila na Jutjubu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track