Budi dama uz malo truda

Staromodni, ali vredni saveti

Budi dama uz malo truda

Stil -
Biti ženstvena ne znači imati ukočen stav i imati napućene usne, već držati do sebe, biti uredna i odmerena

Stvar je u detaljima!Ne morate svakog dana da ulažete veliki napor da biste besprekorno izgledale, ali uz redovnu negu svakako ćete se osećati bolje i izgledati lepše. Podsećamo vas na nekoliko sasvim jednostavnih stvari uz koje ćete izgledati ženstveno, a samim tim i zanimljivije muškom rodu.Savršena šminkaAko želite da izgledate ženstvenije, vaša šminka mora biti savršena. Zato je nanesite oprezno i precizno, tako da eventualne popravke tokom dana budu minimalne. Izbegavajte tešku šminku, budite jednostavni, a samim tim i elegantni.

Hidrirana koža

Suva ili crvena koža nimalo nije privlačna. Ako je vašoj koži hidratacija preko potrebna (naročito zimi), redovno stavljajte hidratantnu kremu. Hidratacija je neophodna i drugim delovima tela, naročito rukama, koje su uz lice najizloženije hladnoći i pogledima, pa ih od negativnih vremenskih uticaja zaštitite nošenjem nekih elegantnih rukavica.

Uredna kosa

Zapamtite, nikad nećete izgledati kao dama ako vam je kosa neuredna! Tačno je da svi ujutru izgledamo kao da smo upravo došli s ratišta, ali ako vam kosa često tako izgleda, vreme je da izaberete frizuru koja je laka za održavanje i da sebi priuštite nekoliko proizvoda koji će vam pomoći da kosa izgleda negovana. Suva kosa ostavlja loš utisak, a masna još gori!Čiste cipelePretpostavljamo da ovo znate, ali nije naodmet napomenuti da je briga o detaljima veoma važna. Budite iskreni i recite kada ste poslednji put temeljno očistili cipele, sve sa mazanjem i glancanjem? Nijedna dama ne nosi prljave cipele, zato obratite pažnju da vam se to nikada ne desi, jer ćete ostaviti veoma loš utisak koliko god bili skockani.I držanje je veoma važnoPravilno držanje ne samo što vas čini ženstvenijom nego je dobro i za vaše telo. Pogledajte se u ogledalo. Ako su vam ramena spuštena ili ste se pogrbile kao neka starica, znajte da zbog takvog držanja delujete starije i do deset godina. Uspravno držanje najviše pomaže da izgledate ženstvenije.

Kad već volite košulje, ispeglajte ih kako treba
Kad već volite košulje, ispeglajte ih kako treba

Ispeglana odećaPeglanje je svakoj ženi mrsko, ali nećete izgledati ženstveno u zgužvanoj odeći. Ako ne volite da drugujete s peglom, kupujte garderobu kojoj ovaj tretman ne treba, a ako već nosite košulje, neka one budu besprekorno ispeglane.Bespekoran manikirNeravni nokti s ostacima laka od prošle nedelje nisu nimalo lep prizor. Vodite računa da vam ruke i nokti uvek budu uredni i lepo izmanikirani. Čim lak na noktima počne da se ljušti, skinite ga i stavite drugi jer popravljanje nastale štete nikad nije srećno rešenje.

Štikle da, ali ne po svaku cenu

U štiklama se krećete kao na štulama? Prestanite da ih nosite! Istina, damski izgled zahteva nošenje visokih potpetica, ali one ne moraju biti previsoke. Zato, ako niste ljubiteljka vrtoglavih potpetica, lepe baletanke ili ravne kožne čizme biće sasvim dobar izbor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track