Debljina je ubila: Poslednji dani žene od 280 kilograma

Izgubila bitku

Debljina je ubila: Poslednji dani žene od 280 kilograma

Stil -
Dominik Lanois posle 20 godina provedenih u krevetu ogrnuta čaršafima izgubila bitku sa kilogamima
1 / 5

Dominik Lanois, žena sa 280, kilograma izgubila bitku sa životom. Televizija TLC prikazala je dokumentarac koji je zabeležio poslednju godinu života žene, koja je skoro 20 godina bila u kućnom pritvoru zbog debljine. Imala je preko 280 kilograma zbog čega se o njoj brinule njene ćerke.

Umrla je u martu, pošto su joj doktori dali najmanje godinu dana života ako ne smrša. Doktori su pokušali da joj operišu želudac, ali je Dominik uvek preterivala s hranom.

"Vi ćete umreti u ovom krevetu. Ovo je vaš grob", rekao joj je doktor Oskar Hernandez pre nekoliko meseci. On nije mogao da je operiše zbog njene debljine, a ona pored svega sistematski kršila program mršavljenja. Posećivao ju je u njenoj kući gde su je ćerke prale i hranile jer se zbog debljine nije mogla sama da brine o sebi.

Dominik je rođena na Haitiju, a udebljala se sa 16 godina kada je rodila prvu ćerku. "Nekad sam bila mršava, ali kad sam rodila prvu ćerku, postala sam toliko velika, rekla je.

Pošto se udebljala dane je počela provoditi u krevetu, omotana u čaršave jer nije mogla da nađe odgovarajuću odeću. Javnosti je postala poznata 2010. godine kada je bila prisiljena da ostane na Haitiju tri meseca posle zemljotresa jer je bila preteška za avion. U Ameriku se na kraju vratila vojnim avionom.

U jednom trenutku Dominik počela da mrša i bila je do zacrtane težine, ali nije uspela."Ponekad se osećam tako gladno", žalila se Dominik, čije su ćerke bile podeljene kada je reč o operaciji. Bile su zabrinute zbog rizika, iako su htele da njihova majka opet hoda. Nažalost, Dominik nije dočekala operaciju.

http://www.youtube.com/watch?v=1TkWGzSqbHM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track