NAJLEPŠA NA SVETU: Amerikanka Olivija Kulpo mis sveta
Foto: Rojters

Las Vegas

NAJLEPŠA NA SVETU: Amerikanka Olivija Kulpo mis sveta

Stil -
Za prvu i drugu pratilju proglašene su Filipinka Dženin Tugonon, odnosno Venecuelanka Irena Sofija Eser Kvintero
1 / 8 Foto: Rojters

LAS VEGAS - Amerikanka Olivija Kulpo pobedila je na takmičenju za Mis sveta u Las Vegasu, što je prvi put u poslednjh 15 godina da je državljanka SAD proglašena za najlepšu ženu na svetu.

Na jučerašnjem takmičenju učestovalo je 88 devojaka, a za prvu i drugu pratilju proglasene su Filipinka Dženin Tugonon, odnosno Venecuelanka Irena Sofija Eser Kvintero.

Dvadesetogodišnja Olivija Kulpo odrasla je među muzičarima, svira violončelo, a kako se navodi na sajtu posvećenom Izboru za mis sveta, voli da ide u bioskop, na koncerte i u muzeje.

Ovogodišnje, 61. takmičenje za Mis sveta održano je u raskošnom hotelskom kompleksu Planet Holivud u Las Vegasu, a voditelji su bili Endi Koen (Andy Cohen) i Đulijana Rančić (Giuliana Rancic). Među članovima žirija bili su glumac i pevač Dijego Boneta, venecuelanski bejzbol igrač Pablo Sandoval i Mis sveta iz 2010. godine, Meksikanka Himena Navarete.

Poslednja Amerikanka Mis sveta bila je Bruk Mahealani Li (Brook Mahealani Lee), koja je pobedila na takmičenju za najlepšu ženu na svetu 1997. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=rSPRmdHLeKo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track