Autorka „Granice“ za Kurir priča šta joj je donela 2012, šta želi u 2013. i otkriva zanimljivosti iz NG specijala

Novogodišnja „Granica“ autorke Jelene Helc, koje će biti emitovano u utorak 1. januara u 16.10, s razlogom je specijalna, pošto su joj sagovornici bili balkanska proročica Kleopatra, glumac Bane Vidaković, novinar lista Politika Aleksandar Apostolovski i pisac Dejan Lučić, a bavili su se predviđanjima događaja u 2013.
U razgovoru s Jelenom u novogodišnjem specijalu „Granice“ saznali smo da je najoštrija bila balkanska proročica.

- Nakon Kleopatrinog objašnjenja da mnogim ljudima koji se sude sa svojim najrođenijima zbog kuće, zemlje i slično savetuje da se okanu toga jer smo mi Srbi prokleti otkako je kum ubio Vožda, Apostolovski je predložio Kleopatru za savetnika ministra pravde u reformi pravosuđa.

♦ A kakav je tvoj zaključak o tome šta nas čeka u 2013?
- Moje mišljenje se najviše poklapa sa izjavom Apostolovskog, koji je rekao da je verovati prorocima i političarima isto što i verovati prodavcima polovnih automobila.

Čemu se nadaš u Novoj godini?
- Posle svih proročanstava koje ćete čuti od Kleopatre i Lučića, ja sam poželela sebi, gledaocima i gostima da barem 1. januara zadržimo osmeh, nadu i veru u ljubav, porodicu i ostale vrednosti kojima nismo uspeli da posvetimo dovoljno pažnje. Intimno, verujem da je ta vera jedini način da se živi srećno.

Kakvi su tvoji utisci o protekloj godini?
- Lično, 2012 je bila jedna od onih godina za pamćenje. Dva najvažnija, prelomna događaja bili su udaja za Milana i Vukov polazak u školu. Bila je to burna godina, prepuna snažnih emocija i doživljaja koji se ne ponavljaju.

Reci nam kako si zadovoljna karijerom glumice i autorke „Granice“ u 2012?
- Poslovno mi je protekla godina takođe bila sjajna - „Granica“ je dostigla uspeh o kojem sam sanjala, ali i vredno za njega radila. Pozorišnu sezonu u junu sam završila kao glumica s najvećim brojem predstava u Narodnom pozorištu, a počela novu dobrom ulogom u dobroj predstavi „Ženski orkestar“, tako da imam sve razloge da i poslovno budem zadovoljna i srećna.

Šta je tvoja želja u 2013?
- Imam još jednu, krajnje intimnu želju, ali - oprostićete mi - zadržaću je za sebe.

(K. N.)