Jedite od 9 do 17 i smršajte 4 kilograma

Osmosatna dijeta

Jedite od 9 do 17 i smršajte 4 kilograma

Stil -
Osmosatnim režimom prehrane produžava se vreme od doručka do poslednjeg obroka koje telu omogućava da potroši baš sve kalorije i pretvori ih energiju

Ako ne želite da se odreknete hrane koju volite, ali želite da smršate, jedite samo tokom osam sati.

Naime, u knjizi "Osmosatna dijeta: Izgubite kilograme, a da ne pazite šta jedete", Dejvida Cinčenka i Pitera Mura savetuje se da se jede od devet ujutro do pet naveče ili od 11 ujutro do sedam uveče. Tako će telo lakše razgraditi svu hranu i kilogrami će se istopiti.

Ako se pridržavate ovog ritma možete da za samo sedam dana izgubite i do četiri i po kilograma. Međutim, ako jedete i posle tog vremena telo će kalorije pretvoriti u salo na stomaku i bedrima.

Osmosatnim režimom prehrane produžava se vreme od doručka do poslednjeg obroka koje telu omogućava da potroši baš sve kalorije i pretvori ih energiju.

Ovu teoriju su potvrdila i istraživanja u kojima su naučnici ispitanike podelili u dve grupe. Prva grupa je tokom dana jela tri obroka, a druga je isti broj kalorija smela da pojede tokom određenog vremena, s time da su imali i vreme kada nisu jeli. Upravo je druga grupa postigla bolje rezultate, a smršali su više nego prva.

"Ako jedete u kraćem razdoblju prisiljavate metabolizam da radi brže. Međutim, ako produžite to vreme tako da jedete na primer tokom celog dana, vaš će se metabolizam uleniti", objasnio je doktor Panda sa Kalifornijskog univerziteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track