Džeksonova devojka iz Trilera dočekala honorar

Tri decenije kasnije

Džeksonova devojka iz Trilera dočekala honorar

Stil -
Ola Rej nije jedina koja je zbog video spota "Thriller" tužila Majkla Džeksona. Slično je postupio i autor tog videa, filmski reditelj Džon Lendis, najpoznatiji po filmu "Braća Bluz"

LOS ANĐELES- Ola Rej, glumica koja je igrala devojku Majkla Džeksona u njegovom kultnom video spotu za pesmu "Triler", konačno je dobila obećani novac za tu ulogu.

Ova bivša Plejboj zečica, koja sada ima 52 godine, podigla je tužbu mesec dana pre smrti kralja popa, u maju 2009, tvrdeći da nije nikada dobila novac za snimanje video spota, nastalog 30 godina ranije.

Prema pisanju sajta TMZ, sud je konačno presudio u korist glumice koja će tako dobiti 55.000 dolara na ime procenta od autorskih prava za ulogu u jednom od najpopularnijih spotova svih vremena. Rej će, takođe, dobiti i 20.000 dolara za pokrivanje advokatskih troškova.

Ola Rej nije jedina koja je zbog video spota "Thriller" tužila Majkla Džeksona. Slično je postupio i autor tog videa, filmski reditelj Džon Lendis, najpoznatiji po filmu "Braća Bluz", koji je, za razliku od nje, tražio daleko veću sumu - dva miliona dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=ZKzBgFnWc8g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track