ĐETIĆ. Depardije ambasador crnogorske kulture
Foto: REUTERS

Ekselencija

ĐETIĆ. Depardije ambasador crnogorske kulture

Stil -
Posle razgovora sa Milom Đukanovićem Depardije izjavio da je očaran prirodnim lepotama, kulturnim nasleđem i bogatom istorijom Crne Gore

PODGORICA - Francuski glumac Žerar Depardije biće ambasador crnogorske kulture, saopšteno je večeras u Podgorici posle njegovog razgovora s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem. Depardije je novinarima izjavio da je očaran prirodnim lepotama, kulturnim nasleđem i bogatom istorijom Crne Gore, zbog čega je, kako je kazao, spreman da snima filmove u toj državi.

Đukanović je kazao da to što će Depardije biti ambasador crnogorske kulture doprineti daljoj promociji te države na međunarodnoj sceni. Francuski glumac je dodao da nije pobegao iz Francuske, gde se danas nije pojavio pred sudom, već je njegova poseta Crnoj Gori ranije bila najavljena. On je istakao da će se vratiti u Francusku i pojaviti pred sudom.

Depardije se našao u žiži javnosti nakon što se odrekao francuskog državljanstva, ljut na kritike nakon što se usprotivio predlogu zakona o uvođenju poreza od 75 odsto za najbogatije Francuze. Glumac je u međuvremenu dobio ruski pasoš. On je danas trebalo da se pojavi pred sudom u Parizu zbog optužbi da je vozio skuter u pijanom stanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track