Najgore tehnike ulepšavanja

Izbegavajte ih kad god možete

Najgore tehnike ulepšavanja

Stil -
Kozmetički saloni često se hvale da su i na naše tržište stigli vodeći svetski trendovi, ali neki od njih mogu vas koštati zdravlja

Oprez!Danas postoji bezbroj tehnika za ulepšavanje koje svakoj ženi zvuče kao stvarno dobra ideja - jer ko ne bi želeo da bude lep i negovan tokom cele godine, da mu koža bude vlažna i elastična, a kosa negovana i sjajna? Međutim, u nastojanju da izgledate najbolje moguće, ponekad možete postati žrtva nezdravih, čak i opasnih tretmana. Evo o čemu se radi...

Pedikir ribicama

Tretman ribicama zaista zvuči veoma simpatično - stavite noge u akvarijum i ribice koje nemaju zube izgrickaju vam mrtve ćelije kože. Međutim, analiza sprovedena u velikom broju ovakvih salona pokazala je da se korisnici usluge mogu zaraziti bakterijama otpornim na antibiotike, koje se mogu naći u tim akvarijumima, i tako dobiti upalu pluća i mnoge druge opasne infekcije.

Prženje u solarijumu

Čak i ako ne preterujete s odlaskom u solarijum, i jedan jedini tretman koji će vašoj koži naizgled dati zdrav sjaj daje 29 odsto veću verovatnoću da se kod vas razviju dve vrste smrtonosnog raka kože.

Injekcije za oblikovanje zadnjice

Silikon nije odobren za ubrizgavanje u tkivo čoveka, a ipak je ovo u poslednje vreme u svetu postao veliki trend. Mnogi se odlučuju da u zadnjicu ubrizgaju silikon ni ne proverivši da li je lekar kod kog to rade dovoljno stručan i ne raspitavši se o njegovom dosadašnjem radu. Nemojte biti toliko nerazumni, možda su ipak najbolje rešenje gaćice koje podižu pozadinu!

Depilacija preponaMnogi dermatolozi kažu da depilacija stidnih dlaka stvara mikroozlede na koži, zbog čega je osoba mnogo sklonija infekcijama na genitalnom području. Stidne dlake imaju svoju svrhu. One pružaju svojevrsnu zaštitu od trenja, koje inače može uzrokovati sitne povrede kože, a štite nas i od bakterija. Ne kažemo da tamo dole treba da imate žbun, ali iritirati i povređivati kožu stalnim depilacijama potpuna je besmislica. Bolje upotrebite brijač.

Keratinsko ispravljanje kosePopularni tretmani s keratinom već dugo zabrinjavaju lekare. Naime, pre nego što se odlučite za ovaj tretman, razmislite dvaput, jer će od ove godine dva najveća proizvođača ovog tretmana uz svoj proizvod imati upozorenje na karcerogeno delovanje opasnog sastojka formaldelina, koji se ispušta dok se proizvod meša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track