Kako se rešiti zadaha belog luka

Ovo treba znati

Kako se rešiti zadaha belog luka

Stil -
Žvakanje peršunovog lista, ispijanje toplog zelenog ili čaja od nane, kao i grickanje kriške limuna rešiće ovaj neprijatan problem
1 / 4

Stop lošem mirisu!

Osim što je mediteransku kuhinju, ali i domaću, teško zamisliti bez nezamenjivog ukusa belog luka, jedne od najzdravijih namirnica koju odlikuju antibakterijska, antivirusna i antioksidantna svojstva. Ali kako zbog njegovog specifičnog mirisa koji dolazi iz usta ne biste bili i „antipoželjni“ u društvu, isprobajte ove korisne savete.PeršunOvaj zeleni začin vam je dostupan ne samo u vašoj kuhinji već i u restoranu jer se često koristi i za ukrašavanje raznih jela. Žvaćite ga odmah nakon konzumiranja luka kako biste, zahvaljujući moćnom osveživaču hlorofilu, kojim obiluje, neutralizovali nepoželjan dah.A ako ste kod kuće, slobodno stavite šaku listića peršuna u usta, a ako ga nemate, upotrebite začine poput anisa, nane ili karanfilića, koji će takođe ublažiti miris.

Limunada ili kriška limuna

Limunada će vam pomoći da otklonite zadah belog luka, ali samo ako u sebi sadrži pravi sok limuna. Gazirani sokovi vam u tome neće pomoći, tako da u restoranu radije naručite limunadu ili mineralnu vodu s nekoliko kriški limuna kako biste mogli da isisate njegov sok.

Topli čaj

Prilikom uklanjanja jakog daha iz usta najviše pomaže zeleni čaj. Njime ćete isprati ulje iz belog luka koje se zadržalo na jeziku ili zubima.Ukoliko niste ljubitelj zelenog čaja, skoro jednako delotvoran je i onaj od nane, a ako ni on nije po vašem ukusu, uzmite bilo koju drugu vrstu čajnog napitka - oni neće biti toliko delotvorni kao navedeni, ali će vam barem malo pomoći u osvežavanju usne šupljine.

Ništa bez pranja zubaOsim navedenih namirnica, nakon jela obavezno operite zube, očistite ih zubnim koncem i usnu šupljinu isperite vodicom za usta. Tek tada možete biti sigurni da je od belog luka ostalo samo ono što pozitivno deluje na vaše telo, dok je jedina negativna nuspojava - odvratan zadah - sigurno uništena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track