10 saveta za ravan stomak

Isprobajte Dikon dijetu

10 saveta za ravan stomak

Stil -
Kada pijete alkohol, držite se formule: dve čaše alkohola, jedna čaša vode

Pjer Dikon, autor poznate dijete Dikon, jedan je od najboljih gurua za mršavljenje, a brojne slavne zvezde, poput Rozi Hantington i Dženifer Lopez, tvrde da je upravo ta dijeta zaslužna za njihovu vitku figuru.

1. Jedite puno povrćaTokom zime najbolji način da se hranite zdravo, ali i da mršavite je da jedete puno povrća. Povrće je prepuno esencijalnih vitamina i vlakana koji duže vremena zadržavaju osećaj sitosti.2. Uzmite vitamin CUobičajenoj ishrani dodajte gram vitamina C i grickajte orašaste plodove kako biste telu obezbedili masne kiseline omega-3. To će vam dati dovoljno energije da se suočite sa zimom, ali će vas i sprečiti da tokom zime u hrani pronalazite utehu zbog hladnoće i nedostatka dnevnog svetla.3. Ostanite aktivniTokom zime vrlo je važno ostati aktivan, pa makar i svaki dan otišli u kratku i brzu šetnju po hladnome vazduhu. Svaki dan prošetajte barem 20 minuta, a naravno preporučljivo je i duže. Naime, pošto redovno naterate mišiće na rad, oni će početi da sagorevaju kalorije i to tokom celog dana. Takođe šetnje će omogućiti oslobađanje hormona sreće, endorfina u telu.4. Naspavajte seNaučno je dokazano da manjak sna omogućava lakše nakupljanje viška kilograma, a uz pravilan i miran san organizam traži manje hrane. Svaki sat koji odspavate pre ponoći se broji dvostruko, zato probajte barem dva puta nedeljno da odete ranije na spavanje.5. Pazite što pijeteTokom večernjih izlazaka klonite se slatkih koktela i radije odaberite vino ili alkoholna pića sa sokovima. Definitivno najbolje alkoholno piće je crno vino. Za one koji baš ne vole vino, najbolje je odabrati votku pomešanu sa kiselom vodom, ledom i kriškom limuna.6. Jedite polakoAko idete negde na večeru, jedite polako. Lagano popijte aperitiv, meso i povrće polako žvačite i uz obrok pijte vodu i tek kada pojedete, popijte malo alkohola.

7. Pijte dovoljno vodeZa telo, ali i za vitku liniju vrlo je važno piti dovoljnu količinu vode. Kada pijete alkohol, držite se formule: dve čaše alkohola, jedna čaša vode – sledećeg jutro bićete vrlo zahvalni sebi na tome. Dnevno bi trebalo da se unese oko litar i po do dva litra vode. Naravno, poželjni su i čajevi kao i mineralna voda.8. Pokušajte sa sedmodnevnom detoksikacijomAko želite da se nakon Božića i Nove godine rešite nekoliko kilograma viška, pokušajte sa sedmodnevnim planom detoksikacije. Prvi dan jedite samo proteine, što se odnosi na nemasno meso, ribu, plodove mora, jaja, mlečne proizvode, šunku i dve litre vode. Drugi dan tom meniju dodajte povrće, a nakon trećeg dana ubacite i dve voćke. Četvrtog dana meniju možete dodati dve kriške hleba od celih žitarica. Peti dan možete priuštiti sebi malo sira, oko 40-50 grama. Šestog dana dozvoljen je skrob u obliku testenine ili pirinča. Tokom nedelje detoksikacije pokušajte u potpunosti da izbegavate alkohol.9. Jedite puno ovsenih pahuljicaTajni sastojak Dikonove dijete je ovas. Naime, ovas je bogat šećerima i belančevinama, ali njegove najveće prednosti leže u visokim količinama topivih vlakana koje sadrži. Ta vlakna upijaju vodu u crevima i bubre stvarajući duži osećaj sitosti. Nakon probavljanja ovas za sobom povlači molekule masnoće, šećera i toksina te ih iznosi iz tela pre nego što se apsorbuju u krvotok.10. Isprobajte jabukovo sirćeJabukovo sirće je tajno oružje na putu do ravnog stomaka. Popijte dve čajne kašičice jabukovog sirćeta pre ručka i večere: to će pomoći u razgradnji proteina i masti i pomoći vam da smršate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track