BEZ RAZMIŠLJANJA: Izabrala 40 mačaka umesto muža
Foto: Rts

Večna ljubav

BEZ RAZMIŠLJANJA: Izabrala 40 mačaka umesto muža

Stil -
Opsesija koja je počela u detinjstvu dovela je do sloma njenog braka, jer kada joj je muž rekao:„Ili ja ili mačke, ona je izabrala mace

VELIKA BRITANIJA - Jedna penzionerka iz Velike Britanije živi sa 40 persijskih mačaka na čije odgajanje mesečno daje oko 700 funti.

Opsesija koja je počela u detinjstvu dovela je do sloma njenog braka, jer kada joj je muž rekao: „Ili ja ili mačke“, ona je izabrala mace.

Penzionerka Marlen Haus proteklih 50 godina provela je odgajajući i vodeći mačke na izložbe. Mnogi od njenih krznatih ljubimaca bili su višestruko nagrađivani, ali uspeh je došao uz visoku cenu - na 40 persijskih maca Marlen troši oko 700 funti svakog meseca.

Sve što radim je za dobrobit mačaka. Hranim ih najboljom hranom i spavaju u najboljim krevetima. One su prave gazdarice kuće i bašte", objasnila je Hausova iz Vajtkrofta, u Velikoj Britaniji. „Priznajem da sam rob mojim mačkama, uradila bih sve za njih i veoma su dobro mažene i pažene. Žive životom koje bi sve mace poželele", dodala je Marlen koja je prvu persijsku mačku dobila kada joj je bilo sedam godina od majke koja je takođe bila uzgajivač.

Njena opsesija je na kraju dovela do sloma braka. „Došlo je do toga da mi je muž rekao: 'Ili ja ili mačke' i ja sam izabrala mace", izjavila je Hausova.

Muž joj je prebacivao da provodi previše vremena sa ljubimcima i da troši mnogo novca na njih. „Nije mu se dopadalo ni to što sam putovala na takmičenja sa njima", naglasila je Marlen koja u poslednje vreme ne želi da se razdvaja od ljubimaca ni na dan, jer smatra da se neko drugi ne bi dovoljno dobro brinuo o njima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track