Banane čuvari vašeg zdravlja

Moćna voćka

Banane čuvari vašeg zdravlja

Stil -
Odlični su borci protiv depresije, čine vas pametnijima, opuštaju, leče mamurluk, štite od raka bubrega, dijabetesa i osteoporoze
1 / 3

Jedite ih što češće.Zbog obilja vlakana koje sadrže u sebi i tri prirodna šećera - glukoze, saharoze i fruktoze - banane pomažu pri sprečavanju mnogih bolesti. One su jedan od najboljih izvora kalijuma, koji je od suštinske važnosti sa održavanje normalnog krvnog pritiska i funkcije srca. Ni njihova kora nije za bacanje jer umiruje kožu nakon ujeda komarca i ostavlja visok sjaj na vašim cipelama. A lista svih njenih dobrih osobina upravo je pred vama!♦ Gubitak kalcijuma putem mokrenja, potrebnog za izgradnju jakih kostiju, može se nadoknaditi ako redovno jedete ovu zdravu voćku.♦ Banane poboljšavaju raspoloženje i smanjuju simptome PMS jer podstiču proizvodnju supstanci koje na organizam deluju opuštajuće.♦ Smanjuju otoke, štite od dijabetesa tipa II, pomažu prilikom gubitka težine, jačaju nervni sistem i pomažu u proizvodnji belih krvnih zrnaca, a sve zbog visokog nivoa vitamina B-6.♦ S obzirom na to da su bogate gvožđem, ovo voće je veoma važno i u ishrani anemičnih osoba.♦ Bogate su kalijumom, a sadrže malo soli, zbog čega su ih američki lekari uvrstili među namirnice koje smanjuju krvni pritisak i štite od srčanog i moždanog udara.♦ Podstiču izbacivanje toksina i teških metala iz tela.♦ Muči vas zatvor? Pojedite bananu! Bogatstvo vlakana u njoj može pomoći u normalizaciji rada creva.♦ Deluju umirujuće na probavni trakt i pomažu da se vratite izgubljeni elektroliti nakon proliva.♦ Oni koji imaju čir na želucu banane mogu slobodno konzumirati pošto one oblažu želudac i tako ga štite od agresivnih kiselina.♦ Preterali ste sa unosom kofeina? Banana će otkloniti posledice toga: drhtanje ruku, znojenje dlanova i glavobolju!♦ Sprečavaju nastanak raka bubrega, štite oči od makularne degeneracije i grade jake snažne kosti, a sve to zbog kalcijuma koji u sebi sadrže.♦ Učiniće vas pametnijima i pomoći kod učenja. Pojedite bananu pre svakog ispita.

♦ Nakon ujeda komarca ili pojave osipa utrljajte unutrašnju stranu kore banane na taj deo kože i tako ublažite svrab i iritacije.♦ Ako imate problema sa spavanjem, sat i po pre odlaska u krevet pojedite pola banane - triptofan će vas umiriti i spremiti telo za san!

♦ Odvikavate se od pušenja? Banane sadrže mnogo vitamina B, kalijuma i magnezijuma, što će olakšati ostavljanje cigareta.♦ Utrljajte unutrašnjost kore banane na kožne cipele ili torbu i ispolirajte ih suvom krpom. Iznenadićete se kako će imati lep sjaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track