MUŠKARCI OPREZ: Pantalone na rajsferšlus potencijalna opasnost
Foto: Shutterstock

Čuvajte se!

MUŠKARCI OPREZ: Pantalone na rajsferšlus potencijalna opasnost

Stil -
Istraživanje je pokazalo da se u SAD godišnje dogodi oko 2.000 slučajeva povređivanja genitalija izazvanih rajsferšlusima

Veoma ozbiljno istraživanje koje je sprovelo Odeljenje za urologiju pri Univerzitetu Kalifornije u San Francisku ukazalo je na opasnost koju mogu da izazovu rajsferšlusi na pantalonama po genitalije muškaraca.

Istraživanje je pokazalo da se u SAD godišnje dogodi oko 2.000 slučajeva povređivanja genitalija izazvanih rajsferšlusima. Naučnici su došli do tog rezultata obavivši analizu podataka iz nacionalnog sistema za registrovanje uzroka dolazaka u Hitnu pomoć - EIŠ (Electronic Injury Surveillance System).

Istraživanje je pokazalo da su kod odraslih muškraca rajsferšlusi najčešći uzrok povređivanja genitalija (29,8 odsto slučajeva povređivanja). U velikoj većini slučajeva (98 odsto), povrede su bolne, ali ipak površinske i ne zahtevaju neku težu intervenciju.

Najrasprostranjenija posledica je infekcija, a kada dođe do povređivanja preporučuje se ispiranje rane i korišćenje dezinfekcionog sredstva.

Da bi se izbeglo povređivanje, savetuje se korišćenje uzanijeg donjeg veša ili pantalona na dugmad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track